Acte central del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat 2021

Acte central del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat 2021

19/11/2021 - 16:28

INSCRIPCIONS EXHAURIDES. El 2 de desembre se celebra l'acte central del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat posant el focus en el dret a l'accessibilitat i en la participació de les persones amb discapacitat per fer una ciutat més inclusiva i més accessible.

L’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) organitza aquest acte central amb l’objectiu de presentar el diagnòstic i l’Estratègia Barcelona per a l’Accessibilitat Universal. Es tracta d’una jornada adreçada a persones amb discapacitat, a les entitats  i als professionals de l’Ajuntament i de fora i, en definitiva, tots els agents socials que participen en aquest camí cap a la construcció d’una ciutat més justa i igualitària.

L’acte tindrà lloc:

L’acte comptarà amb subtitulació en pantalla i interpretació en llengua de signes.

El programa

L’acte serà presidit pel regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat i president de l’IMPD, Joan Ramon Riera i conduït per l’actriu Anna Barrachina.

Hi haurà una taula rodona que girarà al voltant dels beneficis de l’accessibilitat des de diferents punts de vista. Hi participaran:

  • Antonio Guillén, president del COCARMI.
  • Encarna Muñoz, membre del Consell Rector de l’IMPD.
  • Joan Cambronero, gerent del Districte de l’Eixample.
  • Sandra Bestraten, presidenta de la Demarcació de Barcelona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.
  • Joan Martínez, vicepresident del Consell Assessor de la Gent Gran.

Seguidament, dos tècnics de l’IMPD presentaran la metodologia i els principals resultats del  diagnòstic del Pla d’accessibilitat universal de Barcelona.

L’acte destinarà un temps a posar l’èmfasi en la participació com a peça clau per avançar en l’accessibilitat universal, amb la intervenció de:

  • persones que han format part de l’equip de professionals del Pla Diversem de revisió de les àrees de joc infantil per al diagnòstic del Pla d’Accessibilitat Universal.
  • membres de la Xarxa d’Accessibilitat i Vida Independent, representants de l’Associació Aprenem Autisme i Dincat Federació, que han participat en el disseny de solucions tipus d’habitatges accessibles i de mercats, respectivament.

L’acte clourà amb les paraules de la gerent municipal, Sara Berbel i la presentació de l’Estratègia per a l’accessibilitat universal, a càrrec del regidor i president de l’IMPD. La presentació de la jornada serà a càrrec del Sr. Antonio Guillén, president del COCARMI (Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat).

Coneix el programa sencer de l’acte central.

Comparteix aquest contingut