Turisme

Barcelona és una ciutat que compta amb opcions turístiques interessants durant tot l’any i obertes a tothom. Es contemplen les necessitats de les persones amb diversitat funcional i la majoria d’atraccions turístiques de la ciutat compta amb serveis per a persones amb necessitats especialscom itineraris accessibles, serveis d’interpretació amb llengua de signes, audioguies, visites guiades, etc.

Pel que fa a la informació turística, Barcelona Turisme ofereix als visitants un ampli ventall de serveis d'informació que inclou un call center que atén en diferents idiomes (per telèfon, fax, correu postal i correu electrònic) i una xarxa d'oficines d'informació turística situades als punts més accessibles de la ciutat. A més, existeixen diverses apps que ofereixen informació sobre l'accessibilitat dels diferents espais públics, equipaments, comerços i serveis.

Pel que fa als establiments hotelers i de restauració, existeix un nombre elevat d’establiments que ofereixen a les persones amb diversitat funcional la possibilitat de gaudir de la ciutat en igualtat de condicions amb la resta de viatgers. També existeixen diverses empreses que ofereixen rutes especialment pensades per a les persones amb diversitat funcional.

Des de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat es col·labora amb Barcelona Turisme i amb l’organització municipal prestant suport tècnic i econòmic per tal d’incentivar que la xarxa d’establiments i activitats turístiques de la ciutat sigui cada vegada més accessible. Durant els darrers anys s’ha col·laborat per a la incorporació de mesures d’accessibilitat per a persones amb discapacitat visual a la Ruta Modernista del passeig de Gràcia, s’ha creat una visita amb continguts adaptats per a persones amb discapacitat intel·lectual i per a persones sordes a la Ruta Històrica a les Corts, i s’ha col·laborat amb Barcelona Turisme per a la creació d’una ruta turística accessible pel Casc Antic.

També es col·labora de manera directa amb hotels i comerços en alguns projectes concrets com el projecte de Turisme Inclusiu a les Corts.

Comparteix aquest contingut