Les coses bones de la vida

Des de l'Associa't hem llançat la minisèrie documental Les coses bones de la vida. En cinc breus capítols, cada un des d'un barri diferent de Barcelona, abordem els principals elements transformadors de l'acció comunitària. Ho fem amb un enfocament senzill, quotidià i alegre, de manera que pugui resultar entenedor i interessant per a tothom, i permeti als actors comunitaris utilitzar-lo per als seus objectius de comunicació i participació. 

Cap. 1: “Trobar-nos bé”

A través d’un recorregut pel teixit associatiu del Poblenou, el capítol aborda la visió comunitària de la salut. 

Més informació

Cap. 2: “Tenir arrels”

El segon capítol s'emmarca al barri del Besòs, i mostra com la participació de dones al barri ha contribuït al fet que aquestes s'hi arrelin, i a transformar-lo. 

Més informació

Cap. 3: “Els fruits que fem créixer”

Amb aquest vídeo als horts de Porta hem plasmat com els horts transformen no només les relacions entre la ciutat i la natura, sinó també entre les persones que s'hi impliquen. Com els horts no són només espais naturals, sinó espais de transformació i enxarxament per al barri.

Més informació

Cap. 4: “Arribar a casa”

Aquest capítol aborda d'una manera senzilla com aquell espai més íntim de cada persona, casa seva, és fruit també d'esforços i drets col·lectius; i que el treball comunitari en habitatge és la garantia i l'esperança de barris més vius i més justos. 

Més informació

Cap. 5: “L’alegria”

El cinquè capítol mostra la construcció col·lectiva de l'alegria: al barri de Roquetes més de quatre-centes persones formen part d'una rua de barri per Carnaval; perquè això sigui possible, associacions i veïnes del barri fan un esforç coordinat durant mesos que, al final, dona fruit.  

Més informació

Cap.1: "Trobar-nos bé"

Capítol 1

Cap.2: "Les arrels"

Capítol 2

Cap.3: "Els fruits que fem créixer"

Capítol 3

Cap.4: "Arribar a casa"

Capítol 4

Cap.5: "L'alegria"

Capítol 5