Lectura del manifest del Dia Internacional contra la LGTBIfòbia

18/05/2021 - 11:12 h

LGTBI. Acte unitari contra la LGTBIfòbia a la Superilla de Sant Antoni, organitzat pel Centre LGTBI.

El 17 de maig de 1990, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) va decidir suprimir l'homosexualitat de la llista de malalties mentals. Enguany es compleixen 31 anys d'aquesta lluita contra la LGTBIfòbia i el Centre LGTBI de Barcelona, ha realitzat un acte unitari a la Superilla de Sant Antoni.

El presentador, Quim Esteban, de Plurals i singulars de Ràdio 4, va destacar que “per totes nosaltres és una data reivindicativa, de lluita i sensibilització però també de germanor per aconseguir la implementació de tots els drets aconseguits i dels que queden per aconseguir, per eradicar tot tipus de situacions de violència i aconseguir una societat sense masclisme, racisme i LGTBI-fòbia”.

El manifest va ser llegit per diverses entitats

Chryssalis: Infància i Joventut Trans* va destacar que “la infància i joventut trans pateix violència institucional per partits suposadament “progressistes” que posen en qüestió constantment en el centre del debat polític i mediàtic, la seva capacitat de saber qui son… La seva identitat!!”.

Famílies LGTBI va denunciar les discriminacions i violències a l’atenció sexual i reproductiva de la sanitat, tant pública com privada i també des de les institucions públiques com ara hisenda.

Des del Casal Lambda van alertar de l’agreujada discriminació que pateixen les persones sordes i sord-cegues lgtbi. “Sovint resten al marge d’informacions i de comunicacions importants adreçades al col·lectiu”.

Des d’Enruta´t: Context educatiu van destacar que seguiran treballant en la formació i sensibilització al professorat, famílies i alumnat “per sumar-nos a la responsabilitat social que tenim totes les persones de lluitar contra la cisheteronormatividad”.

Gais Positius va demanar acabar amb la discriminació i l’estigma de les persones amb VIH i sida i promoure els canvis legals i socials necessaris per millorar les seves condicions de vida.

ACATHI: personas migrantes y refugiadas va reivindicar la diversitat del col·lectiu LGTBI i la necessitat de comptar amb serveis adequats i professionals sensibles a les diversitats de color, cultura, origen…

La Nostra Illa va centrar les seves reivindicacions en les dones lesbianes grans i va reclamar espais que fomentin la relació i el suport mutu entre dones lesbianes de totes les edats.

Generem: persones trans va parlar de la flagrant de transfòbia que envolta la polèmica del projecte de llei trans estatal i les feministes trans-excloents que s’hi oposen.

L’Observatori contra l’Homofòbia va alertar de l’avenç de l’extrema dreta a tot el món. I la Fundació Enllaç i GAG: Persones grans LGTBI van demanar respostes residencials públiques per a les persones LGTBI+ i formació sobre diversitat afectiu-sexual al llarg de tot el cicle de vida.

Per últim van parlar representants de les de les Taules LGTBI de Sant Andreu i Gràcia.