16 persones amb discapacitat constitueixen la cooperativa que recuperarà 10 quioscos en desús de la ciutat

Un d’ells és al passeig de Valldaura 161, davant del mercat de la Guineueta

Un d’ells és al passeig de Valldaura 161, davant del mercat de la Guineueta

El projecte per recuperar 10 quioscos de Barcelona a través de la gestió de persones amb discapacitat, continua endavant. De moment, 16 d’aquestes persones ja han constituït la cooperativa que permetrà obrir deu d’aquests punts de venda.

De fet, a hores d’ara continuen en el projecte fent un període de pràctiques per redactar els estatuts de règim intern, aprendre el funcionament de les assemblees de les empreses cooperatives, contactar amb empreses proveïdores i preparar la documentació.

Els dos primers quioscos es posaran en funcionament cara el públic al novembre. L’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, organisme que serà soci-col·laborador de la cooperativa, ha firmat un conveni amb Patrimoni de l’Ajuntament de Barcelona per una cessió dels quioscos per un període de tres anys.

L’objectiu del projecte és convertir aquests quioscos en punts de referència dels barris i donar oportunitats d’emprenedoria i feina a persones amb discapacitat, un col·lectiu amb dificultats d’inclusió al mercat laboral.

Un d’ells serà el que hi ha al passeig de Valldaura 161, davant del mercat de la Guineueta.

Cada quiosc tindrà un pla de negoci individual i podrà complementar la venda de premsa i revistes amb altres serveis.