El casal de Ca l'Isidret s'obre al barri amb una festa popular

El dissabte 14 d'abril es durà a terme una jornada festiva per donar a conèixer el nou equipament al barri

El casal de Ca l'Isidret organitza una festa d'inauguració el dissabte 14 d'abril per donar-se a conèixer als veïns i les veïnes de Provençals del Poblenou i del Besòs i el Maresme, els dos barris al seu entorn.

Per celebrar la posada en marxa del casal de Ca l’Isidret el passat setembre, s’ha organitzat una jornada festiva d’inauguració el dissabte 14 d’abril. Al llarg de tot el dia, de les 10.30 h i fins a les 20 h, s’hi faran activitats infantils, una batucada, gegants, actuacions musicals, ball al carrer i també exposicions i un dinar popular.

D’aquesta manera tan festiva es vol donar a conèixer aquest nou equipament als veïns i les veïnes dels barris que l’envolten: Provençals del Poblenou i el Besòs i el Maresme.

Descobreix la història del barri del Taulat
i de la fàbrica de Ca l’Isidret clicant l’enllaç següent:
Ca l’Isidret: pagesia, indústria, barri
(versió descarregable, a l’espai ‘Fitxers relacionats’)

Es tracta d’un punt de trobada per a persones de totes les edats gestionat amb la implicació del moviment associatiu dels barris. Està situat a l’illa compresa entre els carrers Paraguai, Josep Pla, Pere IV i el passatge de Ca l’Isidret, i entre els seus espais principal compta amb aules per a activitats culturals i lúdiques, sales polivalents, una sala d’informàtica, un gran espai per a l’aprenentatge de cuina, i servei de bar.

Aquest servei de bar està situat en l’espai més emblemàtic de l’edifici, el gran vestíbul de la planta baixa, que per les seves dimensions i la seva configuració està cridat a convertir-se en l’espai més carismàtic del nou Casal. Aquest espai està protagonitzat per una agradable zona de descans situada al bell mig, des de la qual es pot accedir a totes les dependències.

Ben a la vora, en la paret del passadís principal, un altre punt d’atenció és el panell decoratiu de 10 metres que recull la història del barri i del recinte fabril de Ca l’Isidret. La recerca de dades i documents, i la construcció del relat històric, ha estat una tasca de l’historiador del barri Jordi Ortega i Robert.

Ca l’Isidret, un edifici amb habitatges per a la gent gran

El conjunt arquitectònic disposa, en les seves plantes superiors, d’habitatges dotacionals per a persones grans. El passat 2 de març es va fer l’acte de lliurament de claus dels primers 25 habitatges, dels 83 que hi ha disponibles. L’edifici ésuna promoció municipal construït per l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació de Barcelona (IMHAB).

L’obra es va iniciar l’any 2013, i a més de la construcció dels habitatges i els equipaments, l’Ajuntament ha urbanitzat el camí de Ca l’Isidret. El preu de construcció de l’edifici ha estat de 7.774.374 €.