El cinema ambiental com a eina de transformació, també a Nou Barris

La Casa de l’Aigua, Can Verdaguer, el Castell i el Casal de Barri de Torre Baró, els espais escollits

La Casa de l’Aigua, Can Verdaguer, el Castell i el Casal de Barri de Torre Baró, els espais escollits

Una selecció de 22 documentals es desplega des de mitjans de setembre per diversos espais municipals de la ciutat. Es tracta d’una mostra de pel·lícules del fons del Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient (FICMA) organitzada per l’Ajuntament en el marc de Barcelona + Sostenible, un programa estratègic que engloba entitats, empreses, comerços, escoles i ciutadania per fer avançar la ciutat en base a la cultura de la sostenibilitat.

Així, el cicle Claqueta i Acció! d’aquesta tardor-hivern ofereix diverses sessions temàtiques que engloben, en un mateix dia i equipament, tres films de diverses durades sobre una mateixa qüestió. La Casa de l’Aigua de Trinitat Nova acollirà una d’aquestes sessions, la dedicada als “Recursos hídrics i conservació”. El 15 de novembre, a partir de les 17 h, s’hi projectaran tres curtmetratges i posteriorment la pel·lícula “La ballena franca”, que en només 21 minuts ens submergeix dins del cor del mar de la Patagònia acompanyant la vida de les balenes franques australs.

Més enllà d’aquestes sessions temàtiques, el cicle proposa també la projecció de films diversos. Al nostre districte hi trobarem “Hondar 2050”, a Can Verdaguer el dijous 14 de novembre, a partir de les 19 h. La pel·lícula mostra la sensibilitat d’un artista a qui li agrada practicar surf i que recull plàstic del mar.

I, finalment, el Castell i el Casal de Barri de Torre Baró acolliran “Useless”. El 13 d’octubre a les 12 h i el 15 de novembre a les 19 h, respectivament, podrem gaudir d’un documental que, a través dels ulls d’una mare islandesa, es proposa descobrir per què els desaprofitaments d’aliments i de roba s’han convertit en un problema social i ambiental molt seriós. Experts, dissenyadors, activistes i productors ofereixen nombroses solucions: petits ajustos en els nostres hàbits que poden generar un gran impacte positiu en el nostre planeta.

Aquí hi trobareu la programació completa a tots els districtes de la ciutat.

FICMA 2019

I recordeu que el novembre us espera la gran cita amb el cinema ambiental: la 26ena edició del Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient, que se celebrarà del 6 al 14.

Podeu consultar-ne els detalls al web del FICMA.