La Festa de l’Associa’t 2021: Què proposem per a l’edició d’aquest any?

14/05/2021 - 08:27 h

Cultura comunitària. El programa combinarà la ràdio associativa i activitats presencials en tres equipaments de la ciutat.

Per segon any consecutiu, aquest 2021 la Festa de l’Associa’t, que celebrarem per la Mercè, s’ha hagut de repensar per adaptar-la a les possibles restriccions que hi hagi al setembre i a unes dimensions més reduïdes.

Enguany, amb la coordinació de Torre Jussana, i recollint les idees i propostes de les entitats participants en les edicions anteriors, la Festa de l’Associa’t 2021 tindrà un format més descentralitzat, l’acostarà als barris i seguirà tenint la ràdio associativa i comunitària de la ciutat com una de les propostes principals. 

Com sempre, i tot i les restriccions i el format més reduït, l’objectiu és mostrar als veïns i veïnes el que fan i proposen les entitats de Barcelona. En resum, el que oferirem amb la Festa de l’Associa’t 2021 serà:

  • Ràdio Associa’t: un any més diverses emissores de ràdio de la ciutat gestionades per associacions faran programa en directe des d’un espai públic, amb les associacions de la ciutat com a grans protagonistes.
  • Associa’t als Barris: tres equipaments de la ciutat acolliran cadascun una jornada d’activitat associativa oberta a la ciutadania. Aquests equipaments són: el Centre Cívic Cotxeres de Sants, l’Espai Jove La Fontana i el Centre Cívic La Farinera del Clot. Paral·lelament, les entitats que organitzin activitats al seu entorn podran formar part del programa Off-Associa’t, d’activitats associatives arreu de la ciutat.

 

Recollida de propostes

El dilluns 17 de maig s’obre el procés d’inscripció per a aquestes tres propostes a través de l’encomunitat.decidim. Les entitats podreu plantejar-vos si voleu participar a Ràdio Associa’t o proposar alguna activitat per a l’Associa’t als Barris.

A encomunitat.decidim trobareu tota la informació i els requisits de les propostes que es podran fer per a cadascuna d’aquestes modalitats de participació. El termini de presentació de propostes es tancarà el 30 de maig.   

 

Associacionisme i cultura popular

A més, l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) programarà algunes propostes associatives per tal que actuïn en el marc de les activitats de cultura popular que realitzaran al parc de la Ciutadella. Des de l’ICUB es triaran les propostes més destacades de balls i cultura popular d’arreu que es van presentar a l’escenari de la darrera Festa de l’Associa’t, realitzada a la plaça de Catalunya l’any 2019.