La Xarxa de Dones Cosidores de Barcelona es presenta al món

14/05/2020 - 17:36 h

Acció comunitària. La Xarxa de Dones Cosidores de Barcelona fan un pas més per donar-se a conèixer i començar a rebre encàrrecs de grans dimensions. 

La Xarxa de Dones Cosidores de Barcelona fan un pas més per donar-se a conèixer i començar a rebre encàrrecs de grans dimensions. 

#LaXarxaEsPresenta és la nova campanya de la Xarxa de Dones Cosidores de Barcelona, que avui fa un pas més per donar-se a conèixer i començar a rebre encàrrecs de grans dimensions.

Des del Servei d’Acció Comunitària, a través dEnergies Comunitàries, fa temps que donem suport a La Xarxa de Dones Cosidores de Barcelona, una iniciativa comunitària que aposta per l’autoocupació de dones de grups de diversa tipologia de la ciutat en l’àmbit de la costura.

Durant aquests últims mesos s’han coordinat per primer cop per fer front a la situació excepcional que estem vivintabastint amb prop de 13.000 mascaretes a professionals essencials de més de 40 centres de Nou Barris i de l’Ajuntament de Barcelona a través de comandes municipals de Barcelona Activa i del Servei d’Acció Comunitària sota el nom #MascaretesEnXarxa.

Arran d’aquesta iniciativa, que també ha rebut el suport de diverses xarxes de suport mutu de Nou Barris, la Xarxa de Dones Cosidores de Barcelona s’ha donat més a conèixer, però ara vol remarcar que el seu objectiu vital va molt més enllà de fer mascaretes. 

Produeixen les seves col·leccions amb material reciclat, sovint cedit per empreses del món del tèxtil o recuperat del carrer, i reivindiquen que “en xarxa ens fem visibles, en xarxa donem vida als barris, en xarxa ens abracem, en xarxa intercanviem teles, màquines, fils, coneixement i experiències. En xarxa donem valor i posem preu i en xarxa volem assumir comandes, distribuir i facturar”.

La Xarxa de Dones Cosidores està formada per diversos grups de costura -Dones de la Terra, Dones amb força, Klem Reciclatge, Mamalyona, Mujeres Pa’lante, Més amb Menys Roquetes, Grup Costura del Centre Cívic Sant Martí, Grup de cosidores de Trinitat Vella, La Soste-, la Fundació Pare Manel, la cooperativa Etcèteres, l’Assemblea de Cooperació per la Pau i Barcelona Activa, que amb el suport municipal acompanyen als grups de costura econòmicament, amb suport formatiu, laboral i emocional.

Us animem a consultar el vídeo “La Xarxa de Dones Cosidores de Barcelona es presenta al món” i a fer-lo extensiu a tots aquells contactes que creieu que poden estar interessats amb els seus serveis. També podeu seguir la campanya que han engegat amb l’etiqueta #LaXarxaEsPresenta.

Per a més informació i comandes:
xarxadonescosidores2020@gmail.com