L’alimentació que ens nodreix

Acció comunitària. Una trobada pràctica sobre alimentació sana i sostenible al Casal de Barri Trinitat Nova – Som LaPera

La cuina com a espai de resistència i transformació.

En el marc del Dia Internacional de l’Alimentació, el casal de Trinitat Nova va organitzar una trobada relaxada, on es va cuinar, xerrar, compartir i reflexionar sobre alternatives concretes que podem dur a terme, des dels barris, i en el dia a dia, per anar cap a una alimentació més sana i sostenible.

La trobada ha tingut lloc el dimarts 15 d’octubre a les 17 h al Casal de Barri Trinitat Nova – SomLaPera, (c/ Garbi, 3 de Barcelona) i forma part del projecte FOGons comunitaris del citat Casal de Barri. Projecte que va nèixer amb la intenció d’apropar la cuina del casal al barri, fent d’aquesta un espai del barri per al barri. Així, promou la cohesió del barri i una nova cultura culinària més respectuosa amb les persones, la societat i el planeta.

La trobada que compta amb la col·laboració de Justícia Alimentària, Cuchara, Sana Delícia i sObres mestres, es va iniciar amb un taller de cuina vegetarià, km0 i de temporada, per anar seguit d’una exposició “Carn de canó” que forma part d’una campanya que pretén alertar sobre la insostenibilitat del consum excessiu de carn i els efectes nocius que té en la salut.

Alhora, es va aprofitar per tastar tot allò que es va cuinar en el taller i per fer un intercanvi d’experiències i iniciatives al voltant de la sobirania alimentaria i l’alimentació saludable. Tot es va fer de manera informal per permetre la participació de tothom i per compartir coneixements sobre la matèria.