Presentació de la campanya #AturemRumors

18/04/2018 - 13:11 h

Més d'un centenar d'entitats ja s'han sumat al manifest #AturemRumors, des d'avui, 18 d'abril comença un any ple d'activitats per lluitar contra els estereotips i rumors

La #XarxaBCNAntirumors presenta la campanya #AturemRumors conjuntament amb Ramia Chaoui, Sílvia Albert, Quan Zhou i Mikel Iturriaga (El Comidista)

La campanya #AturemRumors intenta, per una banda, donar resposta a l’augment de discursos populistes i racistes que alimenten els rumors, reforcen els estereotips i fomenten la por i la desconfiança a les xarxes socials i entre els veïns i veïnes de Barcelona. Tota la configuració ha estat a càrrec del grup de Comunicació de la #XarxaBCNAntirumors. A la roda de premsa han participat Ramia Chaoui, instagramer i influencer, i Sílvia Albert, creadora de #NoEsPaísParaNegras, cofundadora de Black Barcelona i actriu.

Com a representants de la #XarxaBCNAntirumors hem comptat amb José Peñín, membre de SOS Racisme Catalunya, i Montse Félez, d’AMHBIN (Associació de Mares Blanques amb Fills Negres). Les participants han remarcat la importància de seguir treballant contra els estereotips i rumors sobre la diversitat cultural i han posat de manifest el compromís de la #XarxaBCNAntirumors amb tots els veïns i  les veïnes de Barcelona.

Ramia Chaoui ha remarcat el treball de la Xarxa i ha assenyalat que queda molt treball per seguir lluitant contra la Islamofòbia. Per la seva part, Sílvia Albert ha posat en valor la necessitat de posar al centre la negritut i mirar cap a la comunitat afrodescendent a Catalunya i Espanya.

També han assistit a la roda de premsa el Director de Serveis d’Atenció i Acollida a Immigrants, Ramón Sanahuja, i la Comissionada d’Immigració, Diversitat i Interculturalitat, Lola López.

La campanya #AturemRumors

Amb la campanya es pretén augmentar i millorar la capacitat d’incidència de la XBCNA, construint nous relats o narratives des de la perspectiva de la NO Discriminació i apel·lant als drets de les persones, per desactivar rumors i estereotips que afecten la convivència intercultural en la ciutat.

Per això, la campanya te com a principals objectius:

  • Situar els rumors en una esfera més pública, explicant l’origen i perquè és important lluitar contra els rumors i estereotips tenint en compte els seus efectes discriminatoris sobre les persones i col·lectius de diversos orígens i contexts culturals que viuen a Barcelona.
  • Buscar i promoure el posicionament de la ciutadania barcelonina mitjançant la seva adhesió al Manifest #AturemRumors.
  • Visibilitzar la Xarxa BCN Antirumors com a un recurs on les entitats i persones a títol individual poden dirigir-se per a participar i trobar suport, eines de sensibilització i recursos formatius per tal d’aturar rumors.

Vídeo:

+Informació: 

www.xarxa-antirumors.barcelona

Manifest:

bit.do/ManifestAturemRumors