Quèdequè: ben aviat, l'agenda del veïnat de Barcelona

23/12/2021 - 09:01 h

Associacions. S'està creant l'agenda de les associacions de Barcelona. Es dirà Quèdequè.

Entitats, us imagineu que totes les persones, grups d'amics i famílies de la ciutat s'assabentin de les activitats que feu? I que amb una lupa pugueu veure tot el que ofereix el teixit associatiu de la ciutat? Aquesta lupa serà el Quèdequè: un recull de l'activitat associativa i comunitària de Barcelona.

En el marc de l’Associa’t, el projecte de visibilització del teixit associatiu de la Direcció d’Acció Comunitària, coordinat per Torre Jussana, amb la Cooperativa Quepo a la comunicació i la dinamització, s’està acabant de desenvolupar una eina digital perquè les entitats puguin fer difusió de les activitats que fan. Serà una agenda en línia de l’activitat i que neix amb el repte de convertir-se en una referència en audiència, participació i qualitat per a tota la ciutadania, amb el valor afegit que totes les activitats seran d’associacions i col·lectius no lucratius de la ciutat.

El Quèdequè té, doncs, la voluntat de donar sortida i visibilitat a les activitats de les entitats i, de retruc, generar un relat que afavoreixi el teixit associatiu. En definitiva, l’objectiu del Quèdequè és apropar la ciutadania a les entitats a través d’esdeveniments lúdics.

Però per aconseguir que el Quedequè tingui èxit i aconsegueixi ser una agenda de referència a la ciutat, és imprescindible que les entitats s’hi impliquin publicant-hi esdeveniments!

El Quedequè veurà la llum el febrer del 2022. En les darreres setmanes s’han fet cinc sessions formatives que han permès que prop d’un centenar d’entitats ja s’hagin donat d’alta i hagin pogut practicar com pujar-hi activitats, Durant el pròxim mes de gener i febrer es realitzaran dues sessions formatives sobre l’einaabans que s’obri a la participació de qualsevol entitat i a la consulta per part de la ciutadania. 

Si ja heu participat en alguna de les sessions, us convidem al pas següent: contribuir al llançament. El llançament serà l’1 de febrer, i aquell dia us necessitarem fent soroll i al carrer! Per organitzar-nos, us convoquem a una trobada el dimecres 19 gener, a les 18.00 hores. 

S’informarà a totes les entitats de la ciutat per correu electrònic i a través del butlletí ‘TJExpress’ de Torre Jussana. Per a qualsevol dubte o consulta sobre el Quèdequè, podeu escriure a l’adreça electrònica associat@associat.barcelona.