Tot a punt per a la Cinquena Trobada d’Energies Comunitàries a la Verneda i la Pau

Acció comunitària. Una trobada feta per visibilitzar el moviment comunitari del territori i les iniciatives que han sorgit del procés de creació amb el veïnatge de La Verneda i la Pau.

Vint entitats i institucions del barri han participat en la configuració de les activitats programades

Del 28 de maig al 3 de juny a diferents equipaments del barri de La Verneda i la Pau al districte de Sant Martí, tindrà lloc la Cinquena Trobada d’Energies Comunitàries.

Durant tota la setmana es podrà participar, entre d’altres, a activitats sobre com enfortir a la gent a través d’organitzacions, es debatrà sobre espai públic i gènere, i s’analitzarà com resoldre problemàtiques de carrer. També es presentaran els projectes de salut que habiten al barri, es reuniran dones cosidores de tota la ciutat, es parlarà de violència contra les dones i es discutirà la seva representació als mitjans de comunicació.

Podeu consultar les activitats, horaris i ubicacions al programa de la jornada o a les xarxes socials, seguint les etiquetes #EnergiesVernePau i #ConnectemComunitats

Totes les activitats són gratuïtes, però cal inscripció prèvia a través de la web energiescomunitaries.barcelona abans del 25 de maig.

La primera mitja hora de cada activitat estarà destinada a l’acollida i inscripció de les persones assistents. Hi haurà servei gratuït de ludoteca infantil per a totes aquelles persones que en vulguin fer ús i un servei alternatiu per a persones amb necessitats auditives: qui vulgui gaudir-ne ho haurà d’especificar seleccionant la casella corresponent del formulari d’inscripció.

Conèixer, reconèixer i enfortir

Aquestes trobades, que converteixen el barri en impulsor i protagonista, tenen la voluntat de visibilitzar el moviment comunitari del territori i les iniciatives que hi sorgeixen. Estan pensades i fetes per gent del barri per visibilitzar i connectar la gent del barri.

Les trobades s’emmarquen dins del projecte Energies comunitàries, que vol donar a conèixer, reconèixer i enfortir la gran diversitat de projectes i agents comunitaris que treballen per una Barcelona més justa i democràtica. Els protagonistes són tots aquells agents que esdevenen energia comunitària de la ciutat.