Prop de 500 persones participen a la VI Trobada d’Energies Comunitàries

Acció Comunitària. La Franja Besòs de Sant Andreu ha acollit les activitats que entitats, col·lectius, serveis, veïnatge i administració han estat co-produint per a les 488 persones que han participat a la VI Trobada d’Energies Comunitàries.

A la VI Trobada d'Energies Comunitàries, a partir dels equipaments de proximitat s'ha debatut i organitzat espais d’intercanvi, diàlegs i conferències sobre diverses temàtiques que ajuden a enfortir la comunitat davant l’exclusió social per aconseguir una societat diversa ben cohesionada.

La Franja Besòs de Sant Andreu ha acollit les activitats que entitats, col·lectius, serveis, veïnatge i administració han estat co-produint per a les 488 persones que han participat a la VI Trobada d’Energies Comunitàries. Ja sigui a biblioteques, centres cívics, escoles o places ens hem connectat, visibilitzat i hem generat coneixement. A partir dels equipaments de proximitat hem debatut i organitzat espais d’intercanvi, diàlegs i conferències sobre diverses temàtiques que ajuden a enfortir-nos comunitàriament davant l’exclusió social per aconseguir una societat diversa ben cohesionada.

Fent recompte, la VI Trobada ha suposat gairebé 40 hores de moviment en tres barris diferents -Baró de Viver, el Bon Pastor i la Trinitat Vella- i amb dos protagonistes al capdavant: els equipaments de proximitat i el projecte pilot B-Mincome, dos grans actors implicats en la tasca per reduir l’exclusió social a Barcelona. En aquest temps, s’han celebrat 17 activitats en vuit formats per tractar 11 temes diferents, com les xarxes veïnals, la literatura, la interseccionalitat o el malbaratament alimentari. El format més novedós, el mercat viu, ha estat una aposta per presentar projectes del territori de manera dinàmica i que volem seguir treballant.

Tot això ho han fet possible les 36 coproductores d’arreu de la ciutat, que s’han reunit gairebé 200 cops i que han comptat amb la col·laboració de poc més de 60 experiències diferents; suposa prop de 100 projectes en moviment per celebrar la Trobada! Han atret unes 500 persones, la majoria de les quals es reconeixen com a dones i vénen, sobretot, d’altres barris de Barcelona. Les veïnes del Districte representen gairebé la meitat de participació, fet que compleix amb l’objectiu de connectar el territori amb la resta de la ciutat. En aquesta edició, a més, hi ha hagut força equilibri de representació entre ciutadania, entitats i professionals, que assegura la participació d’un públic heterogeni. Per la seva afluència podríem afirmar que cada persona ha assistit entre una i dues activitats diferents i suposa que la seva vinculació amb el programa és cada cop més sòlida. Ho llegim com un petit èxit!

La majoria ha marxat amb idees noves i ha connectat amb d’altres. Segons les seves respostes, haurem de seguir treballant per assegurar més llibertat de participació i d’opinió i per mantenir l’ambient que els ha fet estar tant a gust. Seguim apostant per les cures i l’accés a totes a través dels canguratges gratuïts i d’alternatives a la comunicació auditiva. Treballarem, també, perquè hi hagi més diversitat de gènere.

+ informació

Durant les properes setmanes podreu consultar les relatories de cada activitat, així com les fotos i les sessions completes dels dos debats.