Tot a punt per a la VI Trobada d’Energies Comunitàries

Acció comunitària. Una trobada oberta a tota la ciutadania, organitzada i no organitzada, així com a entitats i serveis públics interessats a conèixer la vida comunitària que es mou a la ciutat de Barcelona i formar-ne part.

S’han programat més de 15 activitats coproduïdes per entitats, col·lectius, serveis veïnatge i administració posant el focus en els equipaments de proximitat com a motor de l’acció comunitària.

Del 21 al 30 de març la Franja Besòs de Sant Andreu acull les activitats que diversos agents del territori, tals com entitats, col·lectius, serveis, veïnatge i administració han estat co-produint. Parlem dels barris de Baró de Viver, la Trinitat Vella i el Bon Pastor. Durant tots aquests dies i en diversos espais, ja sigui a biblioteques, centres cívics, escoles o places, les energies comunitàries del territori es connectaran, es visibilitzaran i generaran coneixement.

La VI Trobada d’Energies Comunitàries està oberta a tota la ciutadania, organitzada i no organitzada, així com a entitats i serveis públics interessats a conèixer la vida comunitària que es mou a la ciutat de Barcelona i formar-ne part. Vine a compartir, aprendre, millorar les condicions de vida de les veïnes i fer-ne partícip a tota la ciutat.

Equipaments de proximitat, els protagonistes

L’edició d’enguany posa els equipaments de proximitat al centre, com a motor de l’acció comunitària. Amb el debat públic del 26 de març parlarem del seu paper, amb l’educació i la cultura de fons, per reduir l’exclusió social. A més, el B-Mincome, projecte pilot amb visió contra vulnerabilitat i exclusió social, també hi juga un paper cabdal. Per saber-ne més, escolta l’entrevista que el magazín de Ràdio Fabra va fer a l’Oscar Rebollo a finals de gener.

Activitats

Consultant el programa, trobareu prop de 15 activitats per a diversos públics. No obstant això, podem destacar-ne les següents: El 21 de març conversarem sobre comunitat i literatura amb Najat el Hachmi i Javier Pérez Andújar, amb la participació de clubs de lectura de biblioteques i escoles d’adults del territori i la conducció del periodista Toni Puntí; el 25 de març presentarem “Retrats de la Barcelona comunitària”, una publicació de João França sobre el moviment comunitari de Barcelona i les lluites veïnals amb algunes de les seves protagonistes; el 26 de març farem un taller-presentació per descobrir cuines amb projecte comunitari; el 28 de març celebrarem un debat metodològic amb la participació de professionals i projectes educatius per descobrir els ingredients que generen espais de trobada entre agents culturals i educatius per combatre les desigualtats al territori; Tornaran, a més, la seguretat humana o el “Vecina, baja tu silla” el dijous 28 i les dones cosidores el divendres 29 on, a banda de cosir conjuntament ens oferiran una mostra de productes i una passarel·la de moda; també promocionarem un mercat viu per conèixer de forma dinàmica a projectes comunitaris i treballarem diversos reptes sobre inclusió social amb expertes i el projecte europeu URBinclusion. Per a més informació, consulteu el programa.

Inscripcions

Ja us podeu inscriure a través del següent enllaç. Recordeu fer-ho a totes aquelles activitats on vulgueu anar, inclosos els serveis oferts, com el servei de dinar, la ludoteca infantil durant les tardes o el servei alternatiu a la comunicació auditiva. En aquests casos, us recomanem inscriure-us abans del 15 de març.

Iniciatives per a les veïnes i des de les veïnes

Els diversos escenaris on se celebrarà la VI Trobada seran ambientats amb mobles construïts per veïnes dels tres barris amb material reciclat. És una iniciativa entre el servei d’Acció Comunitària de l’Ajuntament de Barcelona i el B-Mincome, amb l’acompanyament de Makea i el suport de La Nau Vila del Besòs, que els està cedint l’espai durant les cinc sessions en què treballaran els materials. Un cop tancada l’edició, els mobles formaran part del patrimoni de la Franja Besòs de Sant Andreu.

A més, altres veïnes que també formen part del programa B-Mincome prepararan els diversos àpats amb la coordinació de Nikoletta Theodoriti, de Sobres Mestres, i Elena Matencio, tallerista de cuina del Centre Cívic Bon Pastor.

—–

Informació i inscripcions:

ajuntament.barcelona.cat/acciocomunitaria/energies_comunitaries

Seguiu l’esdeveniment a les xarxes amb el HT # EnergiesFranjaBesòs
TW @ComunitariesBCN
FB @energiescomunitaries
energiescomunitaries@bcn.cat