"Vecina, baja tu silla", ocupem l’espai públic per parlar sobre gènere

Acció comunitària. Veïnes que baixen la cadira al carrer per conèixer-se, parlar i compartir com abans.

El Vecina, baja tu silla és un debat que es converteix en una acció reivindicativa pel sol fet d’ocupar l’espai públic i parlar sobre gènere

El dijous 28 de març a la Plaça Fèlix Rodríguez de la Fuente (18:15h) tindrà lloc una nova edició del “Vecina baja tu silla!” en el marc de la VI Trobada d’Energies Comunitàries. Un espai de debat on es parlarà sobre els diferents feminismes i l’antigitanisme.

Porta la cadira i ocupa l’espai públic

L’activitat ens proposa baixar al carrer amb la nostra cadira i ocupar l’espai públic per parlar sobre temàtiques d’interès per a les dones. El Vecina, baja tu silla és un debat que es converteix en una acció reivindicativa pel sol fet d’ocupar l’espai públic i parlar sobre gènere. L’impulsen el grup de dones Les Vernedes a la plaça la Pau el juny del 2018, coincidint amb l’anterior Trobada d’Energies Comunitàries. Des de llavors, Les Vernedes han fet diverses rèpliques i grups d’altres barris com les Dones i Barri en Xarxa de Sant Roc hi han mostrat interès.

En aquesta edició es parlarà sobre els diferents feminismes i l’antigitanisme amb la presència de Noemí Fernández (Voces Gitanas) per introduir el debat i la moderació de la periodista especialitzada en gènere i veïna de la Franja Besòs Anna Pacheco.

Adreçada a tota la ciutadania és una activitat coproduïda per la Comissió de Festes de Baró de Viver, Servei d’Interculturalitat de Sant Andreu, Espai Coneix – Bon Pastor Transforma’t, Fundació Apip-Acam, Temps de dona, Dones i Barri en Xarxa (Sant Roc), Les Vernedes, Servei d’Intervenció per la Convivència a l’Espai Públic (SIEP).

La VI Trobada d’energies comunitàries

Els barris de Barcelona estan plens d’iniciatives comunitàries: de veïnes i veïns que es troben i s’organitzen amb finalitats molt diverses i que omplen de vida i d’oportunitats les biblioteques, els casals, els centres cívics, les escoles…

La VI Trobada de les Energies Comunitàries que mouen la ciutat de Barcelona vol ser una oportunitat per conèixer, reconèixer i connectar totes aquestes iniciatives, els projectes comunitaris i les persones que els fan possibles.

La VI trobada té lloc a la Franja Besòs de Sant Andreu del 21 al 30 de març de 2019.

Activitats de lliure accés amb inscripció prèvia a través del web ajuntament.barcelona.cat/acciocomunitaria/energies_ comunitaries