Aliança per fer 137 habitatges assequibles a Sants-Montjuïc

Conveni amb les entitats més representatives del sector de l’habitatge social i cooperatiu per construir un miler de pisos nous en solars i edificis municipals per rehabilitar a tot Barcelona. L'objectiu és que durant els propers anys hi puguin viure unes tres mil persones. Un 60% dels pisos seran habitatges en règim de lloguer i l’altre 40% es destinaran a iniciatives de cohabitatge.

..
19/11/2020 - 10:48 h - Habitatge Ajuntament de Barcelona

Durant els propers mesos, l’Ajuntament de Barcelona cedirà els primers 13 solars i edificis municipals a les entitats perquè proposin quins projectes s’hi podran desenvolupar. En total, hi ha l’espai per fer-hi 419 pisos, dels quals 137 són en barris de Sants-Montjuïc:

  • Passeig de l’Exposició, 38 (el Poble-sec): solar per a sis habitatges (cohabitatge).
  • Carrer de Mossèn Amadeu Oller, 17-21 (la Bordeta): solar per a 40 pisos (cohabitatge).
  • C. Rossend Arús, 36-38 (Sants): edifici per rehabilitar i fer-hi set habitatges (cohabitatge).
  • Carrer d’Ulldecona, 11X (la Marina del Prat Vermell): solar per a un edifici de lloguer de 84 habitatges.

Un cop cedits els immobles a les entitats, en règim de cessió d’ús per 99 anys, les cooperatives implicades presentaran els projectes a dur-hi a terme. La previsió és que les obres de construcció o rehabilitació puguin començar a l’estiu de 2022 i poder lliurar les claus de tots els pisos l’any 2024. Del 60% de pisos de lloguer se’n reservarà un terç per als joves i un 5% per a persones amb discapacitat intel·lectual. En els habitatges en règim de cessió d’ús s’inclouen iniciatives de cohabitatge sènior i de cohabitatge per a persones amb discapacitat.

Impuls al lloguer protegit i al sector cooperatiu

L’aliança s’ha signat amb les entitats més representatives en la gestió de l’habitatge social i cooperatiu com són l’Associació de Gestors d’Habitatge Social (GHS), la Xarxa d’Economia Social i Solidària (XES), la Federació de Cooperatives d’Habitatge i la Coordinadora de Fundacions d’Habitatge Social.

Tant els projectes d’habitatges cooperatius com els projectes de lloguer protegit els avaluarà el consistori i hauran de complir els criteris següents:

  • Celeritat i industrialització en la tramitació i construcció o rehabilitació d’habitatges.
  • Capacitat tècnica i econòmica per garantir l’execució de l’obra.
  • Preus protegits de lloguer i de quotes de cessió.
  • Evitar la concentració de projectes en pocs promotors.
  • Criteris d’emergència climàtica.
  • Foment dels lligams comunitaris.

Notícies relacionades