Barcelona se suma un any més a la Marató de Donants de Sang

‘Donar sang és una altra pel·lícula’ és el lema de l’edició d’enguany, que comença el dia 8 de gener fins al 15, i estarà ambientada en el món del cinema.

Marató de sang de pel·lícula
05/01/2021 - 09:17 h - Sanitat i salut Vanessa Castillejo Bella

Barcelona torna a participar un any més a la Marató de Donants de Sang de Catalunya, la campanya de donació més gran l’any. L’edició d’enguany es va presentar dilluns a l’Ajuntament de Barcelona amb la presència dels alcaldes i alcaldesses de les quatre capitals catalanes. La Marató d’aquest any començarà el proper 8 de gener i s’allargarà fins al proper dia 15 als principals hospitals de la ciutat.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha expressat el seu “agraïment i reconeixement a la generositat i compromís amb la vida de tota la xarxa de persones voluntàries” que any rere any fan possible la celebració d’aquesta activitat solidària. Ho ha emmarcat a més a més en un “any excepcional” que ha obligat a fer esforços afegits per mantenir la logística que implica la donació, un “model d’èxit del sistema de salut basat en la solidaritat, la generositat i el bé comú”.

Donació de sang adaptada al covid-19

La pandèmia fa que hi hagi una alta necessitat de sang als hospitals, amb reserves ara mateix per a cinc dies quan el nivell òptim en són 10.

La donació de sang també s’ha adaptat al nou context. Ara cal reservar hora per evitar acumulacions de gent, no es poden fer activitats al carrer, cal portar mascareta per donar i els busos de donació s’utilitzen només en campanyes excepcionals.

Una Donació de sang de cinema

El lema triat en l’edició d’enguany serà ‘Donar sang és una altra pel·lícula’. Així, la Marató de Donants de Sang estarà ambientada en el cinema, i els donants podran reservar hora al web com si reservessin una butaca per anar al cinema. A més, els donants també tindran crispetes a les sales de donació i seran rebuts amb una catifa vermella.

Durant la donació o al final, podran fer-se una fotografia amb cartells amb frases mítiques de pel·lícules adaptades a la donació. Al web també es podran veure durant la setmana diversos tràilers amb històries de la donació protagonitzades per donants i receptors.