Construcció més ràpida, ecològica i eficient per fer habitatge públic de lloguer

Convocada la licitació de projectes per construir habitatge públic en quatre solars de la ciutat amb noves tècniques industrialitzades que permetin reduir el temps d’execució de les obres i minimitzar l’impacte ambiental dels materials de construcció. Seran fins a 212 pisos que, a diferència dels APROP, es destinaran a habitatge permanent.

..
19/10/2020 - 16:49 h - Habitatge Ajuntament de Barcelona

L’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació de Barcelona (IMHAB) vol donar un impuls a l’habitatge fabricat i muntat. Als plecs publicats, la qualitat arquitectònica i la reducció dels terminis de construcció, del consum energètic i de les emissions de CO2 associats a la fabricació de materials constitueixen el 85% del pes de la puntuació, per tant, és el que més es valorarà a l’hora d’escollir les empreses que tiraran endavant els projectes.

En total seran fins a 212 pisos de lloguer protegit i dotacional en els quatre solars, tots situats al districte de Sant Martí:

  • Carrer de Pallars, 477
  • Carrer del Marroc, 180
  • Carrer de Binèfar, 22
  • Passatge d’Arriassa, s/n

Els treballs de construcció es faran als tallers o fàbriques i posteriorment s’assemblaran a l’obra, així es reduiran els terminis d’execució de les obres. A les obres de construcció d’habitatges convencionals, els terminis d’una promoció són de 53 mesos, en canvi, amb el sistema industrialitzat es faran en un màxim de 37 mesos.

El pressupost municipal per construir aquests habitatges industrialitzats és de 20,4 milions d’euros, una xifra que pot variar un cop es licitin els projectes d’acord amb les ofertes econòmiques de les empreses guanyadores. També podrà variar el nombre final de pisos.

En marxa més habitatge públic

Amb aquest projecte d’habitatge de lloguer públic industrialitzat, les altres 54 promocions que s’estan impulsant actualment a la ciutat i les que es començaran en els propers mesos, l’IMHAB preveu construir un total de 7.915 pisos.