L’1 i el 2 de desembre arriben les primeres Jornades de l’Agenda 2030 de Barcelona

Presentem les I Jornades de l’Agenda 2030, un esdeveniment obert a la ciutadania en què es convida a la reflexió i el debat.

..
05/11/2021 - 13:19 h - Ajuntament Ajuntament de Barcelona

Amb el lema “Barcelona Futur Sostenible”, durant dos dies es discutiran idees i es presentaran evidències per construir i compartir una visió de lestat dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS) a la ciutat. Es tracta dun esdeveniment obert a la ciutadania en què es convida a la reflexió i al debat.

Vols assistir-hi? Reserva la teva entrada emplenant el formulari d’inscripció.

Les primeres Jornades de lAgenda 2030 tindran lloc els propers dies 1 i 2 de desembre a la sala dactes de Ca lAlier, al districte de Sant Martí. S’iniciaran amb una reflexió teòrica sobre el rol de les ciutats en lassoliment dels ODS i inclouran la presentació del segon Informe anual de lAgenda 2030 de la ciutat, que dona a conèixer en quin estat es troben les diverses fites assumides. 

Pel que fa als debats, estaran conduïts pel Consell Acadèmic Assessor de l’Agenda 2030 de Barcelona i tindran l’objectiu daportar profunditat en qüestions clau del desenvolupament econòmic, social i mediambiental. En la mateixa línia, saniran presentant iniciatives i projectes pensats per avançar en aquestes tres dimensions. 

La finalitat daquesta primera jornada és aportar una mirada integral i precisa sobre la situació dels ODS que n’inclogui els avenços, les dificultats i les contradiccions, i també experiències d’èxit. Les dades i la reflexió han de servir per avançar cap a una Barcelona veritablement sostenible. 

Agenda dactes i activitats

El dimecres, 1 de desembre, a les 10 del matí, el Comissionat de l’Agenda 2030 donarà el tret de sortida de les jornades, i tot seguit tindrà lloc la conferència Les ciutats enfront del repte de lAgenda 2030”, a càrrec de Julio Lumbreras, professor de la UPM i membre del comitè executiu de la Missió Europea sobre Ciutats Intel·ligents i Climàticament Neutres. Al migdia, el director acadèmic del Public-Private Sector Research Center de l’IESE Xavier Vives conduirà un debat sobre els ODS i la diversificació econòmica a Barcelona. Havent dinat serà el torn del debat Els ODS i el canvi climàtic a Barcelona”, que estarà conduït per la cap del Departament de Biologia Marina i Oceanografia de l’Institut de Ciències del Mar del CSIC Marta Estrada.

Lendemà, el dijous 2 de desembre, es reprendran les jornades amb la presentació de lInforme anual de lAgenda 2030, que anirà seguida duna sessió, coordinada per la professora de l’School of Public and International Affairs de la Universitat de Princeton Alicia Adserà, titulada Els ODS i la desigualtat social a Barcelona”. Les jornades conclouran a les 13.30 h amb la presentació dels premis Agenda 2030 de Barcelona a càrrec de Laia Bonet, tercera tinenta d’alcaldia de lAjuntament de Barcelona. 

Consulta el programa complet aquí.

LAgenda 2030 és el compromís dels estats membres de les Nacions Unides per assolir el desenvolupament sostenible del planeta. Està integrat per disset objectius (ODS), com ara lerradicació de la pobresa extrema, la lluita contra les desigualtats, l’empoderament de la dona, laccés universal a la salut i lacció pel clima. El Consistori de Barcelona ha adaptat les fites de lagenda a la realitat de la ciutat per tal daconseguir una Barcelona sostenible, que sigui un espai d’oportunitats i de qualitat de vida, dinàmic i compromès amb la transformació global.