La Ludoteca Guitard es “reimagina” per millorar l’accessibilitat

El projecte preveu sales multisensorials i planteja un espai on la tecnologia té un paper de suport imprescindible per adaptar les eines i els jocs.

..
12/05/2022 - 15:28 h - Inclusió Ajuntament de Barcelona

Nexe Fundació, amb “La Guitard, reimaginada: ludoteca digital per a tots i gestió del canvi”, proposa un projecte global per instaurar la gestió del canvi i la dinamització del centre i assegurar l’èxit de la implantació de la tecnologia a través d’intervencions participatives d’innovació social. Mitjançant la implementació de joguines adaptades, pissarres interactives, projectors interactius amb diferents jocs, música o activitats, sales multisensorials i eines de suport digital, vol atendre totes les necessitats actuals de la ludoteca per oferir un espai lliure de barreres. A més, preveu la implicació de la comunitat, pares i mares, familiars i tutors professionals de referència.

Aquest projecte rebrà un suport econòmic de fins a 40.000 euros gràcies al finançament del Districte de les Corts i de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, que hi ha donat suport i assessorament durant tot el procés. A més, s’oferirà suport per a l’execució i la coordinació del projecte, cofinançament i la possibilitat de provar la solució en un entorn real.

El repte, que s’emmarca en el programa InnovAcció 2030, ha rebut un total de 23 propostes de vuit països (Espanya, els Estats Units, el Regne Unit, Israel, França, Eslovènia, Croàcia i Suïssa), que han tractat l’accessibilitat comunicativa des de perspectives diferents.

Totes les propostes han passat un procés d’avaluació de tres fases, fins a la selecció del projecte guanyador per un comitè d’experts de Digital Future Society, l’Ajuntament de Barcelona, a través del comissionat d’Agenda 2030, el Districte de les Corts i l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat.

..