L’Agenda 2030, protagonista del World Urban Forum

Municipis de tot el món presenten a Abu Dhabi les mesures que impulsaran per assolir els objectius de desenvolupament sostenible.

..
11/02/2020 - 19:18 h - Medi ambient i sostenibilitat Ajuntament de Barcelona

La representació barcelonina ha compartit un estand amb la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l’Institut Català del Sòl (Incasòl).

En aquest espai s’han presentat cinc projectes per a la sostenibilitat i la millora de la governança a la ciutat, alineats amb l’Agenda Urbana de Catalunya: la zona de baixes emissions (ZBE), les estacions de càrrega de vehicles, les superilles, la iniciativa Districlima a la incineradora de Sant Adrià i la plataforma democràtica Decidim.

També s’ha impulsat la creació d’un grup per compartir coneixement durant el procés d’avaluació i implementació de l’Agenda 2030 per assolir els ODS en l’àmbit local. 

El WUF és un esdeveniment biennal que se celebra des del 2001 per analitzar la ràpida urbanització de la població a escala mundial i l’impacte que té en les comunitats, les ciutats, les economies, el canvi climàtic i les polítiques dels governs. 

Més de 450 ponents i 17.000 participants han assistit a aquesta edició del fòrum, convocat pel programa de les Nacions Unides per als Assentaments Humans (ONU-Habitat), amb el lema “Ciutats d’oportunitats: connectant cultura i innovació”.