Les ciutats no poden ser iguals després de la covid-19

Es renova el conveni amb el CIDOB, que se centrarà a analitzar com els models de ciutat post-covid-19 han de ser més sostenibles i digitalitzats.

..
09/09/2020 - 15:22 h

La renovació del programa Ciutats Globals del CIDOB, que dirigeix Agustí Fernández de Losada, parteix de la necessitat d’analitzar l’impacte de la crisi de la covid-19 en les ciutats, i com han estat en primera línia en la gestió per contenir l’emergència sanitària i social i donar una resposta immediata a les necessitats de la ciutadania.

En concret, es reforçarà la recerca a l’entorn de principis previstos en l’Agenda 2030 com són la sostenibilitat, l’equitat i la innovació digital, eixos que la pandèmia ha demostrat que són clau per garantir la resiliència urbana enfront d’una crisi com la que hem viscut recentment.

A més s’analitzarà com es pot promoure una transició cap a ciutats més saludables i habitables, on prevalgui el principi de proximitat i on els barris tornin a ser epicentres de la vida urbana, i es prioritzarà poder assegurar una transició digital centrada en les persones.

Per escenificar la renovació de l’acord, Laia Bonet, tinenta d’alcaldia d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana de l’Ajuntament de Barcelona, ha participat en una jornada en què, a més del director del CIDOB, Pol Morillas, hi ha participat l’urbanista i assessor de l’Ajuntament de París, Carlos Moreno, l’impulsor del concepte de “la ciutat dels 15 minuts”.

.. ..

Més informació