Les subvencions per a projectes de cooperació internacional creixen un 6,36%

La partida destinada a cooperació internacional i justícia social creix per al 2022 i supera els 7,5 milions d’euros. El termini de presentació de projectes per optar a les subvencions s’estén fins al 24 de febrer.

..
12/02/2022 - 10:58 h - Cooperació Ajuntament de Barcelona

Iniciat el tercer any de pandèmia, que ha accentuat les desigualtats arreu del món, l’Ajuntament ha decidit incrementar la partida destinada a subvencions per a projectes de cooperació internacional, educació i justícia global en un 6,36%, fins a arribar als 7,52 milions d’euros. És un increment de 450.000 euros respecte a la convocatòria anterior.

Les entitats que hi vulguin optar tenen temps fins al 24 de febrer, i han de presentar la sol·licitud de manera telemàtica, una modalitat que se segueix des de fa set anys i que permet agilitzar els tràmits i racionalitzar el nombre de documents que cal presentar, que ja s’ha reduït substancialment en aquest període. Cada entitat pot presentar fins a un màxim de tres projectes.

La convocatòria preveu deu modalitats de projectes, agrupades en tres programes, que es distribueixen de la manera següent: 3,2 milions d’euros per a cooperació per a la justícia global; 1,9 milions per a cooperació per a la justícia global a ciutats específiques, que busca reforçar els governs locals de les ciutats sòcies en el desplegament de les polítiques municipals, i 2,3 milions per a educació per a la justícia global.

Totes aquestes subvencions s’articulen al voltant de les quatre fites que pretén assolir la cooperació per a la justícia global: justícia econòmica, justícia ambiental, justícia de gènere i dret de les persones al refugi, a desplaçar-se i a migrar.

Espais preferents

Geogràficament, el Pla director establert per la Direcció de Justícia Global i Cooperació Internacional (DJGCI) prioritza les ciutats d’Amman, Saïda, Tetuan, Tunis, poblacions de Cisjordània i la Franja de Gaza (la Mediterrània i l’Orient Mitjà); Maputo i Dakar (l’Àfrica subsahariana), i l’Havana i les ciutats colombianes implicades en el procés de pau (l’Amèrica llatina i el Carib), que es recullen en la convocatòria de subvencions.

A més, en el Programa de cooperació a ciutats específiques s’hi estableix Sarajevo com a àmbit d’actuació preferent.