L’Orgullosa reuneix més de 15.900 persones per celebrar la diversitat sexual

Festa, cultura i reivindicació. Més de 15.900 persones han participat en la primera edició del festival de l’Orgullosa, que durant un mes i mig ha omplert d’activitats els barris de la ciutat per defensar els drets del col·lectiu LGTBI i celebrar la diversitat sexual i de gènere.

..
29/06/2022 - 16:01 h - LGTBI Ajuntament de Barcelona

L’acte més multitudinari d’aquest festival ha estat la gala musical celebrada el 28J a l’Anella Olímpica, coincidint amb el Dia de l’Orgull LGTBI. En total, es van generar 7.962 entrades al llarg de tot l’esdeveniment. Durant el pic de més aforament, 3.790 persones hi van participar alhora.

La gala ha estat una de les activitats més destacades del festival, amb l’actuació d’artistes de primer nivell com Maria Arnal, Rodrigo Cuevas, Samantha Hudson, Putochinomaricón o les Maruja Limón, entre d’altres.

Però l’Orgullosa també s’ha estès pels deu districtes de la ciutat i els seus barris amb un ambiciós programa d’activitats culturals, reivindicatives, d’oci i de reflexió.

Des del 21 de maig l’Orgullosa ha estat present en museus, biblioteques, centres cívics, fàbriques de creació, centres d’art, casals de gent gran i, fins i tot, a l’espai públic, amb una gran diversitat d’iniciatives que han servit per realçar el valor del teixit social i cultural dels barris de la ciutat, així com la polifonia de veus, les diferents disciplines artístiques i els formats més diversos.

D’aquesta manera, hi ha hagut activitats d’arts vives, concerts, performances, videoart, cinema, debats, tallers, trobades de cuina, sessions de poesia, DJ sets i sessions de vídeo, tota una barreja de propostes amb què s’han generat espais de pensament crític per visibilitzar les dissidències sexuals i de gènere.

Una ciutat orgullosa

Amb aquesta celebració Barcelona s’ha vestit de festa i reivindicació i s’ha mostrat al món com a referent en la defensa de drets i llibertats dels col·lectius LGTBI, la lluita contra l’LGTBI-fòbia i la promoció de les diversitats sexuals i de gènere.

El festival ha volgut ser la veu d’una ciutat orgullosa de la seva diversitat, que es pronuncia clarament en defensa dels drets de les persones LGTBI.

Aquesta festa s’ha sumat als actes de reivindicació de l’Orgull ja consolidats a la ciutat i liderats per les entitats i als moments marcats a l’agenda com la tradicional penjada del penó amb els colors de l’arc de Sant Martí al balcó de l’Ajuntament i la concentració d’entitats del col·lectiu LGTBI a la plaça de Sant Jaume.