Millores d’accessibilitat en un centenar d’autobusos

Els canvis s’han basat en les aportacions fetes per entitats de persones amb discapacitat.

TMB incorpora millores d’accessibilitat en un centenar de nous autobusos
17/02/2020 - 14:57 h - Mobilitat i transports barcelona.cat

Seguint les indicacions de les entitats de persones amb discapacitat, l’interior dels nous autobusos s’ha dissenyat per facilitar l’accessibilitat i el confort dels passatgers, amb portes àmplies i el màxim d’espai pla. A més, el desplegament de la rampa s’ajusta a l’obertura de les portes perquè la maniobra d’entrada i sortida de les cadires de rodes sigui més segura.

Aquestes millores s’afegeixen a les facilitats consolidades des de fa anys en les diverses generacions d’autobusos de TMB: el terra antilliscant, un mecanisme d’inclinació de la carrosseria per reduir la distància amb la vorera de les parades, una rampa retràctil a la porta central, polsadors de petició de rampa i d’avís de baixada dels cotxets infantils —que anul·len el tancament automàtic de les portes—, la retolació en braille dels polsadors i el sistema d’informació sonora per a persones amb discapacitat visual.

Els 105 autobusos que inclouen les últimes millores en accessibilitat són del fabricant MAN: 49 del model Lion’s City de gas natural comprimit, 26 d’articulats del mateix model i una trentena del model Lion’s City Efficient Hybrid. Transports Metropolitans de Barcelona els ha adquirit en el marc del programa de renovació de la flota per substituir vehicles dièsel o de gas que han arribat al final de la vida útil, i alguns ja circulen per les línies regulars.