Tornen els Premis Agenda 2030 de Barcelona per reconèixer les millors iniciatives per l’assoliment dels ODS

La segona edició dels Premis Agenda 2030 ja és aquí i està oberta a tots aquells projectes innovadors i inspiradors que contribueixin en el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)

..
06/04/2023 - 11:42 h - Agenda 2030 Ajuntament de Barcelona

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) tenen un únic i clar objectiu: aconseguir un futur millor i més sostenible per a tothom., tal com, l’Assemblea General de les Nacions Unides els va definir l’any 2015. El futur preocupa i és per això que l’Ajuntament de Barcelona està compromès amb el compliment d’aquests ODS i, un any més, posa en marxa la convocatoria  dels Premis Agenda 2030 per reconèixer les bones pràctiques que es duguin a terme en els diversos sectors de la societat per l’assoliment d’aquests objectius ja siguin accions directes, de divulgació, participació o educatives.

Barcelona treballa intensament per millorar i esdevenir una ciutat líder en l’aplicació dels objectius que marca l’Agenda 2030 i, després del bon funcionament de l’edició anterior, ha decidit reprendre els premis, de naturalesa honorífica, que ajudaran a assolir aquesta fita. Qualsevol persona física o jurídica de Barcelona o la seva àrea metropolitana hi pot participar fins el 10 de maig.

Quines accions s’hi poden presentar?

Per participar als premis es poden presentar accions realitzades durant els dos anys anteriors a la publicació de la convocatòria i, fins i tot, accions que ja no estan en marxa però han sigut exitoses mentre ho estaven. Les candidatures es poden presentar des del passat 21 de març i fins al 10 de maig.

Les 9 modalitats d’accions:

Els premis consten de tres categories i un total de 9 modalitats, el concursant ha de decidir en quina encaixa millor la seva acció. Dins la categoria de ‘Premis a les millors iniciatives per a l’assoliment dels ODS’, es pot optar a la modalitat de ‘millor iniciativa impulsada per una empresa’, ‘millor iniciativa impulsada per una entitat sense ànim de lucre’, i ‘millor iniciativa impulsada per una administració o ens públic’.

Existeix també una segona categoria anomenada ‘Premis a les millors iniciatives de disseminació, sensibilització i participació social sobre l’Agenda 2030 i els ODS’, que inclou 3 modalitats de premis: millor producte de disseminació de coneixement sobre l’Agenda 2030, millor campanya de sensibilització sobre els ODS i millor iniciativa de foment de la participació al voltant dels ODS.

Finalment, la tercera categoria correspon a l’educació i premia les millors iniciatives educatives relacionades amb l’Agenda 2030: la millor iniciativa d’un centre de primària, la d’un centre de secundària i la d’un d’ensenyament superior.

Els guanyadors de la primera edició

La primera convocatòria dels premis Agenda 2030 va ser un èxit i és per això que s’ha apostat per repetir la iniciativa. Per conèixer més a fons  els guanyadors del 2022, l’Ajuntament ha elaborat uns pòdcasts on es presenten cada una de les accions premiades  en la darrera edició. Es tracta d’un total de 10 pòdcasts, d’uns 15 minuts de durada.