Últims dies per presentar propostes per al programa InnovAcció 2030

El 10 de desembre acaba el termini per presentar propostes per al programa InnovAcció 2030. Ajuda’ns a trobar solucions tecnològiques que millorin l’accessibilitat i la mobilitat de Barcelona.

..
10/11/2021 - 09:17 h - Ajuntament Ajuntament de Barcelona

Compte enrere per presentar propostes per al programa InnovAcció 2030, la campanya de l’Agenda 2030 que té com a objectiu detectar propostes tecnològiques que tinguin un impacte positiu per a la ciutadania en els àmbits de la mobilitat i l’accessibilitat. El proper 10 de desembre és la data límit per presentar idees.

El programa InnovAcció 2030 pretén accelerar l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a la ciutat. L’objectiu és donar resposta a les necessitats i demandes de la ciutat i de la ciutadania de manera oberta i col·laborativa. 

A qui està oberta la convocatòria?

La convocatòria està oberta a empreses, emprenedors i organitzacions, tant locals com internacionals, i té un pressupost total de 951.888 euros, aportats per l’Ajuntament i la Fundació Mobile World Capital Barcelona. Tots els interessats tenen temps fins al divendres dia 20 de desembre per presentar idees.

Tres grans reptes

InnovAcció 2030 vol assolir tres grans reptes per a la ciutat, que s’anomenen de la manera següent: Com podem dissenyar una visita inclusiva al Park Güell?, Com podem dissenyar una visita inclusiva al Zoo de Barcelona? i Com podem assegurar un ús adequat de les places reservades d’estacionament? 

Barcelona treballa des de fa anys a eliminar les barreres arquitectòniques per tal que persones amb diferents necessitats de mobilitat tinguin accés a l’espai públic. El Park Güell ja ha fet adaptacions i ofereix propostes de rutes de visita per a persones amb mobilitat reduïda. No obstant això, hi ha oportunitats de millora per incloure les persones amb diversitat sensorial i cognitiva; aquest és un dels reptes que persegueix el programa InnovAcció.

La situació i el repte són semblants pel que fa al Zoo de Barcelona: l’espai ja ha fet adaptacions i disposa de rutes per a visitants amb mobilitat reduïda. Tanmateix, es pot millorar per a les persones amb diversitat sensorial i cognitiva, ja que l’accessibilitat universal implica que totes les persones comprenguin, gaudeixin i facin servir l’espai públic de manera autònoma, amb comoditat i seguretat.

El tercer repte va adreçat a la mobilitat, en concret a trobar un sistema que controli la correcta ocupació de les places de vehicles reservades per a persones amb diversitat funcional. Cal assegurar el compliment en la correcta ocupació de places públiques d’estacionament, principalment de les que estan reservades a les persones amb mobilitat reduïda.

Qui es beneficiarà dels projectes?

InnovAcció tindrà diversos beneficiaris. El principal serà la ciutadania, que veurà com se satisfan millor les seves necessitats reals i com s’incorporen béns o serveis innovadors per millorar els serveis públics. Les empreses també se’n beneficiaran, ja que el projecte ofereix contactes i col·laboració amb l’ecosistema d’innovació i accelera la innovació urbana. 

El programa InnovAcció 2030 també és una oportunitat per a les universitats i els centres de recerca, ja que promou la innovació tecnològica, permet participar en el procés de definició de projectes i afavoreix la col·laboració amb altres agents. Per acabar, també serà beneficiós per a l’Administració pública, ja que potencia la innovació, centrada en valors de sostenibilitat social, ambiental i tecnològica.