Un congrés per situar la ciutat en l’àmbit de l’emprenedoria de base científica

L’esdeveniment servirà per analitzar reptes globals i econòmics i donar a conèixer les propostes de les empreses emergents sorgides d’universitats i centres de recerca.

..
30/06/2022 - 16:51 h - Empresa Ajuntament de Barcelona

La primera edició d’aquest esdeveniment, d’àmbit internacional, servirà per analitzar reptes globals i econòmics i donar a conèixer les propostes de les empreses emergents sorgides d’universitats i centres de recerca. També s’hi exposaran avenços en àmbits com la salut, la biotecnologia o la mobilitat urbana i la indústria.

El Deep Tech Summit neix del Barcelona Deep Tech Node, una iniciativa impulsada fa sis mesos per Barcelona Activa i les universitats públiques UB, UAB, UPC, UPF i UOC. La iniciativa dona suport a projectes de base científica i els ajuda a dotar-se de més recursos i eines per desenvolupar-se a la ciutat, a enfortir-ne la dimensió econòmica i a accelerar el procés d’entrada al mercat. Actualment se’n beneficien un centenar d’empreses emergents.

Una bona posició científica i tecnològica a escala global

La ciutat s’està situant com un referent en l’àmbit del deep tech. El rànquing mundial de ciutats en l’àmbit científic Nature Index del 2020 situava Barcelona en el lloc 40 a escala global, entre les 10 primeres a escala europea i la primera de les del sud del continent. A més, segons la publicació Startup Heatmap, Barcelona té un nombre d’empreses emergents d’innovació tecnològica superior a París, Berlín i Londres.

MWC, Mobile World Congress, Barcelona, 2019, Smart City