You are here

"Envellir amb sentit"

La vellesa no és, com sovint se'ns presenta, un mer període de decadència, sinó una nova etapa que, com la infància, l'adolescència o l'adultesa, comporta les seves pròpies demandes, avantatges i oportunitats.

Aquesta activitat neix amb la voluntat de plantejar una nova visió de la vellesa i de facilitar el descobriment del sentit d’una etapa transcendental. Això, es vol aconseguir a través d’una formació per saber de quina manera es vol viure aquest període vital. És una formació amb continguts teòrics i dinàmiques pràctiques per replantejar-se aquesta etapa vital amb un enfocament positiu. Seguidament, es presenta un breu resum de cadascuna de les sessions:

SESSIÓ 1

Què significa envellir? Quines creences operen sobre la vellesa? Quin significat evolutiu té l'envelliment? Com funciona el cervell en aquesta etapa? Què vol dir envellir bé esmuntarem els mites i analit arem els potencials d a uesta etapa.

SESSIÓ 2

La nostra biografia vital és plena d'experiències i aprenentatges que han forjat la nostra identitat. Com ha estat la meva vida? Com em sento amb el que he viscut? Quines capacitats i recursos he adquirit?

SESSIÓ 3

El procés de senescència és individual i comença per la relació que establim amb nosaltres mateixos i amb el nostre entorn. Com em descric en aquest moment? Com em sento i valoro les diferents dimensions de la meva vida?

SESSIÓ 4

Imaginant una vellesa amb sentit. Què considero important en aquesta etapa? Qui vull ser i com vull viure a partir d'ara? Què puc oferir al meu entorn i la societat?

SESSIÓ 5

L’acció és la clau. Com puc elaborar i activar un pla d'acció? Quines creences m'influeixen positiva i negativament? Quins son els meus aliats? Com puc obtenir l'energia i les condicions necessàries per viure la vida que vull viure?

SESSIÓ 6

I a partir d'ara què? Aprendre a resoldre els conflictes de manera activa. La resiliència com a motor d’evolució vital. La flexibilitat mental, la motivació, la perseverança i la confiança com a fonaments per a un envelliment saludable.

On:
Centre Cívic Vil·la Florida - Espai VilaVeïna Sant Gervasi de Cassoles
Quan:
Des de 26/01/2023 al 06/04/2023
Adreça:
Carrer de Muntaner, 540 - 548
Districte:
Sarrià-Sant Gervasi
Barri:
Sant Gervasi - la Bonanova
Població:
Barcelona
Tel.:
600 71 82 75
E-mail:
vv_stgervasicassoles@bcn.cat

600 71 82 75

Horaris

Dijous
de 10.00 h a 12.30 h
.

Preus

Entrada Gratuïta