Celebrem el Dia Mundial de l'Alimentació
Un any més, el 16 d’octubre se celebra el Dia Mundial de l’Alimentació, promogut per l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO), i la Xarxa d’Equipaments Ambientals de Barcelona (XEAB) s’hi suma amb propostes als diversos districtes de la ciutat.
Enguany, el lema triat és “Conrear, nodrir, preservar. Junts.” I està enfocat a donar el nostre agraïment als productors encarregats que els aliments arribin a les nostres taules.
La XEAB commemora aquest dia amb activitats que permetran reflexionar sobre l’origen els aliments que consumim i que donaran idees de cuina sostenible.
PROGRAMA D’ACTIVITATS:
Diumenge 13 d’octubre, d’11 a 13.30 h
Sabors de la natura: cuina sostenible amb plantes remeieres
Taller familiar de cuina amb plantes remeieres.
Organitza: XEAB, Xarxa d’Equipaments Ambientals de Barcelona
No mengis amb els ulls! Suma’t a la nutrició sostenible!
Joc per entendre els fonaments de la nutrició saludable, equilibrada i sostenible.
Organitza: XEAB, Xarxa d’Equipaments Ambientals de Barcelona
Dimarts 15 d’octubre, a les 16.30 h
Visita a l’Economat de Sants
Visita a l’Economat Social, al districte de Sants-Montjuïc, on descobrirem que hi ha una manera de menjar que afavoreix els productors locals, el medi ambient i la salut.
Organitza: Aula Ambiental de Ciutat Vella i Aula Ambiental de Sants – Montjuïc
Dimecres 16 d’octubre, a les 10.30 h
Amb el sol també es cuina!
Taller de cuina amb aliments de proximitat i de temporada amb l’energia del sol.
Organitza: Laludo de la Ciutadella
Dijous 17 d’octubre, a les 10 h
Un hort sobre el mercat!
Visita a l’hort de la coberta del Mercat de la Vall d’Hebron.
Organitza: Aula Ambiental del CC Vil·la Urània
Dijous 17 d’octubre, a les 16.00 h
Taller de cuina amb plantes silvestres (com podem substituir els productes de fora per productes locals).
Experiència vivencial on aprendre a utilitzar plantes silvestres a la cuina, amb receptes senzilles i creatives.
Organitza: Aula Ambiental de Ciutat Vella i Espai Consum Responsable
Dijous 17 d’octubre, a les 18.30 h
Visita a la Igualitària.
Visita a la cooperativa de consum, comunitària i autogestionada del Poble-Sec dedicada al comerç de productes de proximitat en favor del consum responsable.
Organitza: Aula Ambiental de Ciutat Vella i Aula Ambiental de Sants – Montjuïc
Divendres 18 d’octubre, a les 12.30 h
Cuina sostenible de les nostres costes
Taller de cuina per aprendre a preparar delicioses receptes amb calamar.
Organitza: Aula Ambiental del CC Vil·la Urània