Celebrem el Dia Mundial de l'Alimentació

..
11/10/2024 - 12:16 h - Emergència climàtica La Fàbrica del Sol

Un any més, el 16 d’octubre se celebra el Dia Mundial de l’Alimentació, promogut per l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO), i la Xarxa d’Equipaments Ambientals de Barcelona (XEAB) s’hi suma amb propostes als diversos districtes de la ciutat.

Enguany, el lema triat ésConrear, nodrir, preservar. Junts.” I està enfocat a donar el nostre agraïment als productors encarregats que els aliments arribin a les nostres taules.

La XEAB commemora aquest dia amb activitats que permetran reflexionar sobre l’origen els aliments que consumim i que donaran idees de cuina sostenible.

PROGRAMA D’ACTIVITATS:

Diumenge 13 d’octubre, d’11 a 13.30 h

Sabors de la natura: cuina sostenible amb plantes remeieres

Taller familiar de cuina amb plantes remeieres.

Organitza: XEAB, Xarxa d’Equipaments Ambientals de Barcelona

No mengis amb els ulls! Suma’t a la nutrició sostenible!

Joc per entendre els fonaments de la nutrició saludable, equilibrada i sostenible.

Organitza: XEAB, Xarxa d’Equipaments Ambientals de Barcelona

Dimarts 15 d’octubre, a les 16.30 h

Visita a l’Economat de Sants

Visita a l’Economat Social, al districte de Sants-Montjuïc, on descobrirem que hi ha una manera de menjar que afavoreix els productors locals, el medi ambient i la salut.

Organitza: Aula Ambiental de Ciutat Vella i Aula Ambiental de Sants – Montjuïc

Inscriu-t’hi

Dimecres 16 d’octubre, a les 10.30 h

Amb el sol també es cuina!

Taller de cuina amb aliments de proximitat i de temporada amb l’energia del sol.

Organitza: Laludo de la Ciutadella

Dijous 17 d’octubre, a les 10 h

Un hort sobre el mercat!

Visita a l’hort de la coberta del Mercat de la Vall d’Hebron.

Organitza: Aula Ambiental del CC Vil·la Urània

Inscriu-t’hi

Dijous 17 d’octubre, a les 16.00 h

Taller de cuina amb plantes silvestres (com podem substituir els productes de fora per productes locals).

Experiència vivencial on aprendre a utilitzar plantes silvestres a la cuina, amb receptes senzilles i creatives.

Organitza: Aula Ambiental de Ciutat Vella i Espai Consum Responsable

Dijous 17 d’octubre, a les 18.30 h

Visita a la Igualitària.

Visita a la cooperativa de consum, comunitària i autogestionada del Poble-Sec dedicada al comerç de productes de proximitat en favor del consum responsable.

Organitza: Aula Ambiental de Ciutat Vella i Aula Ambiental de Sants – Montjuïc

Inscriu-t’hi

Divendres 18 d’octubre, a les 12.30 h

Cuina sostenible de les nostres costes

Taller de cuina per aprendre a preparar delicioses receptes amb calamar.

Organitza: Aula Ambiental del CC Vil·la Urània

Inscriu-t’hi