Gairebé 1.200 persones han participat en les activitats del cicle anual de la XEAB: El valor de l'aigua

De gener a juny, s'han dut a terme 54 activitats dins el cicle "El valor de l'aigua".

..
25/06/2024 - 13:29 h

Enguany, la Xarxa d’Equipaments Ambientals de Barcelona (XEAB) ha organitzat un cicle d’activitats dedicat a l’aigua, dividit en sis àmbits temàtics (Memòria, Societat, Gestió, Consum, Residus i Entorn Natural) per aprofundir en la manera com interactuem amb aquest element fonamental.

De gener a juny, s’han dut a terme 54 activitats dins el cicle “El valor de l’aigua” i 1.182 persones han pogut comprendre el valor d’aquest element essencial en cada un dels contextos, històrics i actuals, i les diverses fases del seu cicle, natural i urbà.

L’ aigua és un element imprescindible per a la vida i en fem ús tant nosaltres com la resta d’organismes amb qui convivim. Així, al cicle natural de l’aigua se li superposa el cicle urbà de l’aigua.

Al llarg del temps, aquest cicle urbà ha patit nombroses transformacions. En el cas de Barcelona, els canvis han quedat plasmats en infraestructures i patrimoni. I no ens podem oblidar del mar! Avui dia, l’aigua de mar dessalinitzada és una nova font d’aigua molt valuosa en el context de sequera que vivim.

Els equipaments de la XEAB comencen a treballar per poder oferir una nova proposta d’activitats, de cara a l’any vinent, relacionada amb el que és un altre gran repte de ciutat: la descarbonització.