Gran jornada de neteges col·laboratives de muntanya a mar

DE MUNTANYA A MAR. EL CAMÍ CAP A UN MEDI AMBIENT SA serà una gran jornada de neteges col·laboratives protagonitzada per la ciutadania que organitza la Fundació Kilian Jornet amb el suport de la XEAB, Xarxa d’Equipaments Ambientals de Barcelona, en el marc del Pla Endreça. La jornada se celebrarà el pròxim dissabte 18 de 9 a 14h, constarà de tres recollides de residus simultànies (muntanya, ciutat i mar) i culminarà al Centre de la Platja amb tallers i jocs per a tothom.
La fundació ha identificat una vintena d’entitats i associacions mediambientals, especialment en els àmbits de mar i muntanya, per crear aquest gran esdeveniment col·laboratiu.
La dinàmica de la campanya es desenvoluparà segons els següents horaris i ubicacions:
Muntanya – Parc Natural de Collserola
De 9:00 a 11:00h.
Recollida de residus i caracterització organitzada per la Fundació Kilian Jornet i Enforma Inspira. Paral·lelament, el servei ambiental municipal del Castell de Torre Baró (Districte de Nou Barris) durà a terme una altra recollida de residus i la seva caracterització, juntament amb Casa de l’Aigua i el Consorci del mateix parc.
Ciutat
De 10:00 a 12:00h.
L’acció de recollida de residus en la ciutat serà organitzada per les entitats WWF i No más colillas. Aquesta recollida se situarà en el Passeig Lluís Companys, on es baixarà caminant fins al Parc de la Ciutadella. Durant aquesta tasca, hi haurà col·laboració activa amb el Servei de Neteja de l’Ajuntament de Barcelona i la Xarxa d’Equipaments Ambientals de Barcelona (XEAB).
Mar
De 10:00 a 12:00h
Les organitzacions Ocean52, Good Karma Projects, Plastic Oceans Europe, Associació PlasticFreeWave, Anèl·lides serveis ambientals marins i Plastic Attack, coordinaran la recollida de residus i la seva caracterització a diverses ubicacions a les platges de Sant Sebastià, Barceloneta i Somorrostro. A les platges, es treballarà acompanyats del Servei de Neteja de l’Ajuntament de Barcelona i la Xarxa d’Equipaments Ambientals de Barcelona (XEAB) per realitzar la caracterització i la separació dels residus.
En aquest cas, les inscripcions es duen a terme segons el punt de trobada i l’entitat que acompanya cada grup: Ocean52, Plastic Attack, Good Karma Projects, Anèl·lides serveis ambientals marins, Oceans Europe, Surfrider i Plasticfreewave.
Tallers de sensibilització ambiental
De 12:00 a 14:00h
Després de les activitats de recollida de residus, es convidarà els participants, i a tota la ciutadania, a dirigir-se a l’equipament municipal del Centre de la Platja. Allà, es duran a terme diversos tallers que permetran a les persones comprendre l’impacte dels residus i els envasos en l’entorn natural, i reflexionar sobre els nostres estils de vida. Els tallers busquen crear aquesta conscienciació de l’impacte dels residus al medi i com podem optar per alternatives més sostenibles. Aquests els protagonitzaran les entitats; Surfrider Foundation Espanya, l’Institut de Ciències del Mar, CRAM, Xarxa d’Equipaments Ambientals de Barcelona, Formació i Treball, entre d’altres. En aquest cas, no cal inscripció prèvia.