La ciutadania visita per primera vegada el Laboratori de l’Agència de Salut Pública de Barcelona

..
10/10/2024 - 16:50 h

El passat vuit d’octubre, els membres de la Xarxa Persones + Sostenibles van tenir l’oportunitat de visitar en exclusiva el Laboratori de l’Agència de Salut Pública de Barcelona.

Per primera vegada, el Laboratori de l’Agència de Salut Pública de Barcelona va obrir les portes a la ciutadania per donar a conèixer la feina que s’hi fa: garantir la seguretat alimentària i ambiental de la població de Barcelona.

Creat el 1887, aquest Laboratori és referència internacional per analítiques d’aigües, contaminació atmosfèrica i aliments. Actualment, rep 33.000 mostres a l’any que arriben principalment de Barcelona, però també d’altres comunitats autònomes o països veïns com Portugal.

En la visita que es va realitzar el passat vuit d’octubre, alguns membres de la Xarxa Persones + Sostenibles van tenir l’oportunitat de conèixer amb els propis ulls el procés pel qual passa una mostra d’ençà que entra a les instal·lacions fins que s’obtenen els resultats.

De la mà del director del Laboratori, Antoni Rúbies, els i les assistents a la visita van poder veure els aparells punters que s’utilitzen per a les anàlisis microbiològiques i químiques de les mostres. També els va explicar que el seguiment i control de l’aigua de l’aixeta de casa el fan des del Laboratori i van descobrir que té una major qualitat sanitària que la que podem comprar embassada.

Aquesta visita, ha estat una de les Visites inspiradores que poden gaudir els membres de la Xarxa Persones + Sostenible com a Signants del Compromís per una Barcelona + Sostenible 2024-2034.

Si tu també vols formar part del canvi i contribuir en la construcció d’una ciutat més pròspera, inclusiva, equitativa, resilient i responsable, suma’t al Compromís!