La masia de Can Miralletes estrena un espai infantil de lleure i educació ambiental

L’edifici del segle XVIII, ubicat al barri de Camp de l’Arpa, a Sant Martí, s’ha rehabilitat per dotar-lo dels nous usos. Can Miralletes esdevindrà, a més, l’espai del Districte en la Xarxa d’Equipaments Ambientals de la ciutat.

..
07/11/2023 - 15:28 h - Urbanisme i infraestructures Ajuntament de Barcelona

El nou equipament acull un nou espai adreçat als nens i nenes, famílies, escoles i entitats, i ofereix jocs i tallers relacionats amb la natura, el clima i la sostenibilitat, que també estaran lligats als jardins on s’ubica la masia, actualment en procés de rehabilitació.

La recuperació de la masia, de 300 metres quadrats, ha permès conservar i mantenir l’aspecte de l’edifici, consolidar-ne l’estructura i adequar-ne i redistribuir-ne els espais interiors. L’actuació s’emmarca en l’estratègia de protegir i regenerar el patrimoni de la ciutat.

Pel que fa a la reforma dels jardins, inclourà l’actualització del mobiliari, els parterres i la xarxa de reg, la millora d’una part de la vegetació i la renovació de l’àrea de jocs infantils.

L’actuació neix d’un procés participatiu en què el veïnat, les escoles i les entitats participants van considerar la necessitat d’un ús social de l’espai, prioritzant els infants i les famílies.

L’horari d’obertura d’hivern (aproximadament de l’1 de novembre al 31 de març) serà de dimarts a divendres, de 10.00 a 13.00 hores i de 16.30 a 19.00 hores, i els dissabtes, de 10.00 a 13.00 hores. A l’estiu es manté l’horari de matins, i a les tardes s’obrirà de les 17.00 a les 20.00 hores. A l’agost romandrà tancat.