L'exposició sobre emergència climàtica, cedida a l'Institut Rambla Prim

..
01/12/2023 - 15:21 h

Equipaments culturals, centres cívics i escolars han pogut programar, durant dues temporades, l’exposició itinerant “Barcelona respon a l’emergència climàtica”: una mostra pedagògica i interactiva de com afecta el canvi climàtic a la ciutat. Després de circular de forma sostenible per diversos espais, arriba ara cedida a l’Institut Rambla Prim per què es formin els i les futures professionals del sector ambiental. L’equip docent considera que aquesta serà “una eina pedagògica de primer nivell” per al centre.

Vicent Martínez, representant de l’equip docent de l’Institut Rambla Prim, explica que estan molt satisfets d’aquesta adquisició per les oportunitats d’aprenentatge que suposa. “Els nostres alumnes podran plantejar activitats d’educació ambiental amb un material real i de molta qualitat”, afirma. I afegeix que l’ús que faran de l’exposició és doble: “d’una banda, l’anàlisi de l’exposició com a material de difusió i educació ambiental i, d’una altra, com a suport a les activitats d’educació i guiatge”. A més a més, l’exposició estarà oberta al públic i preveuen oferir visites guiades pels estudiants als veïns i veïnes.

“Barcelona respon a l’emergència climàtica” és una exposició dissenyada en el marc de la Declaració d’emergència climàtica i de la publicació del Pla Clima de Barcelona amb l’objectiu de donar a conèixer els efectes del canvi climàtic a Barcelona en dos escenaris: si s’actua per fer-hi front o si es continua igual que ara. Així doncs, planteja “Una mida (o dues) a la realitat climàtica” i facilita informació sobre les accions que està duent a terme la societat civil, els projectes municipals més destacats i idees sobre què pot fer la ciutadania a escala individual i col·lectiva per contribuir a la lluita contra l’emergència climàtica. A partir d’ara, els i les alumnes de l’Institut Rambla Prim tindran a la seva disposició aquesta eina per progressar en el camí de la seva professionalització i contribuir a la promoció de la cultura de la sostenibilitat.