Què està passant al cicle d'activitats "El valor de l'aigua" de la XEAB

..
08/02/2024 - 08:31 h - Emergència climàtica La Fàbrica del Sol

El cicle d’activitats de divulgació ambiental “El valor de l’aigua” segueix en marxa per aportar coneixements i eines útils a les barcelonines i barcelonins. Actualment, el repte fonamental és prendre consciència de la situació de sequera i de com fer-hi front de manera conjunta: des de la gestió municipal i des de l’acció ciutadana. En aquest sentit, el cicle d’activitats “El valor de l’aigua” dona informació rigorosa i pràctica a les veïnes i veïns de la ciutat través de la Xarxa d’Equipaments Ambientals de Barcelona (XEAB), un conjunt d’equipaments que actuen a nivell local de forma coordinada. Les pròximes cites són:

COM L’OLI I L’AIGUA 

Dissabte 8 de juny, de 12 a 14h 

Taller de transformació d’oli en sabó per evitar que arribi als rius i mars, on és un element perjudicial pel medi ambient.  Cal inscripció prèvia.

On: Espai Cooperasec 

Organitza: Aula Ambiental del Poble-sec

Cal inscripció prèvia

LA MEMÒRIA DE L’AIGUA: LA VALL DE CAN MASDEU   

Diumenge 9 de juny, de 10 a 13.30 h   

Ruta circular seguint l’antic camí de Sant Iscle, fent parada a les fonts, mines i basses que van abastir d’aigua les terres de Can Masdeu i de Can Sant Genís. Cal inscripció prèvia. 

On: Metro L3 Canyelles. Sortida García Lorca 

Organitza: Centre de Natura de Can Soler 

DE CAN CUIÀS A LA TRINITAT 

Dissabte 15 de juny, de 9.30 a 13 h 

Itinerari guiat per conèixer el recorregut que feia l’aigua per l’Aqüeducte del Baix Vallès, situat al barri de Torre Baró. Cal inscripció prèvia. 

On: Entorns del barri de Torre Baró (Parada metro L11 Can Cuiàs).

Organitza: La Casa de l’Aigua de Trinitat Nova 

FEM ECOSNORKEL! 

Dissabte 22 de juny, de 10 a 12 h 

Sortida de descoberta a la platja del Somorrostro per conèixer les espècies de peixos, invertebrats i algues que tenim  a les costes de Barcelona i capturar-los amb la càmera de fotos.  Cal inscripció prèvia.

On: Platja del Somorrostro 

Organitza: El Centre de la Platja

LA LUCÍA DESCOBREIX L’AIGUA

Audioconte extret del recull Contes per canviar el món del divulgador ambiental José Luis Gallego i editat per Viena Edicions.  Disponible online durant tot el cicle  

Organitza: Servei de Documentació d’Educació Ambiental (SDEA)

Més informació del cicle al web de l’Agenda + Sostenible