Suma de forces per a una Barcelona més sostenible

13/05/2024 - 12:30 h - Emergència climàtica La Fàbrica del Sol

Centres escolars, comerços, entitats, empreses i ara també veïns i veïnes de Barcelona seran els protagonistes indispensables per assolir els objectius del Compromís Ciutadà per a una Barcelona + Sostenible 2024-2034. Amb l’aprovació del document s’actualitza el marc d’acció i s’amplia la Xarxa Barcelona + Sostenible: el treball per reptes col·lectius i la incorporació de la ciutadania general són dues de les novetats de l’etapa que ara s’estrena. 

El Compromís Ciutadà per a una Barcelona + Sostenible recull la voluntat  i les aspiracions col·lectives d’assolir una ciutat més sostenible i responsable dels impactes de l’estil de vida a escala local i global. És també, l’expressió de la responsabilitat individual i col·lectiva de les organitzacions i de les persones que formen part de la Xarxa Barcelona + Sostenible.

Amb aquest Compromís, doncs, la Xarxa B+S s’enfoca a una acció més col·laborativa per incidir en reptes d’especial rellevància que diferents agents afrontaran, cadascú des del seu camp d’actuació, per tal d’aconseguir un el major impacte possible en la sostenibilitat i l’acció climàtica de la ciutat. Per això es fa la crida a sumar-se al Compromís i ja s’ha fet el llançament dels dos primers Reptes: “Descarbonitzem-nos” i “Estalviem aigua”.