Un mes per debatre la nova aliança per a la sostenibilitat

..
05/02/2024 - 15:00 h

Ja està en marxa el procés de participació del nou document que esdevindrà el marc de treball de la Xarxa Barcelona + Sostenible 2024-2034: el marc per a una nova aliança d’acció col·lectiva en l’actual context d’emergència climàtica i de crisi ecosocial. Durant tot el mes de febrer estarà obert un espai de text col·laboratiu a Decidim.Barcelona, la plataforma on tota la ciutadania està convidada a participar en la definició de projectes municipals en curs fent-hi aportacions i esmenes, previ registre.

Com a obertura del procés participatiu, els dies 31 de gener i 1 de febrer van tenir lloc dues sessions virtuals de presentació i de debat on ja es van poder recollir les primeres aportacions al voltant dels 10 grans reptes que afrontarà la ciutat els propers 10 anys: 1) Emergència climàtica i model energètic, 2) Pèrdua de biodiversitat i tancament del cicle de l’aigua, 3) Salut i model cultural i educatiu, 4) Model alimentari i model de producció i consum, i 5) Accés a l’habitatge i mobilitat segura, sostenible i saludable.

El procés participatiu parteix d’un document inicial que serà l’objecte de deliberació durant tot el mes. Un document inicial que s’ha generat a partir de treballs previs: el balanç del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022, el Retrat de ciutat fet seguint el model de l’economia del Dònut l’any 2022, tallers participatius del City Dònut, sessions de la Comissió Permanent i del Plenari del Consell Ciutadà per la Sostenibilitat i trobades sectorials de la Xarxa Barcelona + Sostenible.

El Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022  ha estat durant deu anys el full de ruta de la Xarxa Barcelona+Sostenible, formada per entitats ciutadanes, organitzacions empresarials i comercials, centres educatius, universitats, col·legis professionals, sindicats i administracions. Una xarxa que compta amb més de 2000 organitzacions i que a partir d’ara comptarà també amb ciutadans i ciutadanes particulars que també es volen implicar en la construcció col·lectiva d’una ciutat responsable amb les persones i l’entorn.