Tornen les activitats de sostenibilitat a la Clariana

..
02/08/2023 - 13:32 h

El 17 de setembre, amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat, tornen les activitats de sostenibilitat a la Clariana de les Glòries.

Les activitats de la Clariana que coordina la XEAB s’organitzen els diumenges al matí, cada quinze dies, a la zona de gespa que toca a l’Àrea de Joc Infantil del Parc de Glòries. Unes propostes que complementen l’oci familiar amb l’adquisició de nous coneixements i, sobretot, nous hàbits diaris més sostenibles.

PROGRAMA D’ACTIVITATS 17 DE SETEMBRE:

De 10.00 a 13.30h

La pedalada de la mobilitat sostenible. Ves a l’aula ambiental que et queda més a prop de casa i vine amb la teva bicicleta, patinet o patins fins a la Clariana. Des de l’Aula Ambiental de Sant Andreu i l’Aula Ambiental de Sagrada Família, us proposen començar el matí de diumenge amb algunes activitats per preparar-nos per fer una ruta fins a la  Clariana de les Glòries. Un cop allà, el matí seguirà amb més activitats i tallers organitzats per la XEAB. Organitzen:  l’Aula Ambiental de Sant Andreu, l’Aula Ambiental Sagrada Família i la XEAB. Col·labora: Bicibús de la Dreta de l’Eixample.

Inscripcions a:

Aula ambiental de Sant Andreu, inici de la ruta a la Plaça Ferran Reyes.

Aula ambiental de Sagrada Família, inici de la ruta al C/ Girona cantonada C/ Consell de cent.

D’11.00 a 12.00 i de 12.15 a 13.15h

Taller d’alforges i cistelles a la Clariana: Munta i decora unes alforges o una cistella de cartró per a portar els teus tresors en bicicleta o patinet! Taller familiar, per a infants a partir de 4 anys.

A les 11.00 i a les 12.30h

El disseny sostenible de la Clariana: Ruta per descobrir els elements urbanístiques del nou parc. Passejarem per conèixer quines solucions sostenibles s’han implementat en la transformació d’aquest històric nus viari. Identificarem els SUDS, sistemes urbans de drenatge sostenible; els nodes de biodiversitat que milloren la connectivitat de l’eix verd Sagrera-Ciutadella i les millores en mobilitat.

Amb inscripció prèvia.

De 12.15 a 13.15h

Mou-te amb els contes: La Gisela Llimona ens narrarà contes diversos on els protagonistes són transports que no contaminen: bicicletes, tramvies, patinets… Quin  és el que més us agrada?  

La programació d’activitats de promoció de la sostenibilitat torna a la Clariana de la mà de la XEAB, Xarxa d’Equipaments Ambientals de Barcelona.