Orgull Barcelona 2024: la mirada LGTBIQA+ arriba als barris i als museus

Barcelona es vesteix d’orgull per commemorar el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, que té lloc el 28 de juny. Durant els mesos de juny i juliol, els equipaments de la ciutat ofereixen prop d’un centenar d’activitats a tots els barris, per reivindicar els drets i les llibertats del col·lectiu LGTBIQA+. És una programació àmplia, de proximitat, intergeneracional, transfeminista i interseccional. Diversos museus s’afegeixen a la commemoració reinterpretant els seus espais en clau LGTBI.

Cartel d'Orgull Barcelona

Cartell d'Orgull Barcelona

16/05/2024 - 19:50 h - LGTBI Ajuntament de Barcelona

L’Orgull és una commemoració cívica, social, oberta, exemple de convivència i de la manera de viure de la ciutat. La programació ha estat elaborada pel Centre LGTBI de Barcelona i es nodreix dels diferents col·lectius i associacions implicats en la defensa dels drets LGTBI a cadascun dels barris de la ciutat.

Orgull de barri

Els barris, equipaments i museus de la ciutat han preparat una programació especial per a tots els públics per reivindicar els drets i les llibertats del col·lectiu i celebrar la diversitat. Concerts, exposicions, sessions de contacontes familiars, xerrades o projeccions de documentals són algunes de les propostes d’“Orgull de barri”, que arriba als deu districtes de la ciutat. Destaquen l’espectacle de varietats El Cabaret del FOK-Empodera’t, al mirador d’Horta, la festa de la Marina Orgullosa, al districte de Sants-Montjuïc, el cicle Drag Queen/King, a l’Espai Jove Ca la Panarra del districte de les Corts, on els joves podran crear el seu propi personatge drag, o un taller humorístic i divulgatiu de les sigles del col·lectiu LGTBIQ+ per a persones grans al Casal Joan Casanelles de Sant Martí.

Orgull de museus

Diversos equipaments culturals ofereixen una sèrie de propostes que incorporen una mirada que tingui en compte la diversitat sexual, afectiva i de gènere, amb una programació que inclou exposicions, visites guiades o tallers, entre altres activitats. Són el Museu Marítim de Barcelona, el Museu de Ciències Naturals, el Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch, el Museu Arqueològic de Catalunya, el Museu Nacional d’Art de Catalunya, la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya i el Museu de Cerdanyola.

Orgull de comerç

El projecte “Orgull de comerç” se centra en la creació d’una xarxa de comerços i establiments de Barcelona que esdevinguin espais segurs per a totes les persones que formen part del col·lectiu i per poder acompanyar-les en cas de necessitat. En el futur, un segell identificarà aquests establiments.

Aniversari del Centre LGTBI

En el marc de les celebracions de l’Orgull Barcelona, dissabte, 18 de maig, el Centre LGTBI de Barcelona celebra la festa del seu cinquè aniversari, amb activitats al carrer del Comte Borrell (matí) i concerts en un gran escenari a la plaça de Catalunya (vespre i nit).

Cartell

El cartell de la campanya municipal de l’Orgull Barcelona d’enguany l’ha dissenyat l’agència Phantasia, i mostra una Barcelona orgullosament diversa. El degradat dels colors fa referència a la bandera LGTBI, amb l’actualització Progress Pride de l’any 2018 del dissenyador David Quasar, que inclou colors addicionals (rosa, blau clar, marró i negre) per representar les persones trans i les persones racialitzades.

More information

Manifestació LGTBI.

Manifestació LGTBI

Diverses persones, una d'elles amb una bossa de roba amb els colors de la bandera LGTBI.

Bossa 'tote' amb els colors de la bandera LGTBI

Descoberta del cartell de l'Orgull Barcelona 2024

Descoberta del cartell de l'Orgull Barcelona 2024

Notícies relacionades