Ni una menys

13 juliol 2016

-

Feminismes

Alguna cosa falla quan una nena ha d'amagar una gravadora al mitjó perquè la societat es cregui el que crida des de fa dos anys: que el seu pare abusava d'ella. Alguna cosa falla quan una dona, en teoria protegida per una ordre d'allunyament, és apunyalada per la seva exparella al centre d'atenció a què l'obligaven a portar el seu fill perquè el maltractador el veiés. Alguna cosa falla quan jutges i jutgesses obliguen nens i nenes a conviure amb els homes que han cridat, pegat, humiliat i enfonsat les seves mares (no puc imaginar un terror semblant al d'aquestes criatures a les quals no s'escolta, a les quals no es respecta, perquè el dret del pare preval sobre el de la víctima)... i alguna cosa falla estrepitosament quan fins les dones que denuncien són assassinades. Falla la societat. Falla la comunitat. Falla el sistema judicial. Fallen les polítiques de prevenció i les polítiques de protecció.

Tenim un problema enquistat i estructural i es diu MASCLISME.

Però, al mateix temps, alguna cosa està canviant quan una ciutat sencera surt al carrer per condemnar les agressions masclistes en les seves festes. Quan les xarxes socials bullen d'indignació davant de cada nou cas en què el sistema falla i el masclisme guanya. Quan hi ha adolescents que s'atreveixen a explicar públicament les seves experiències de maltractament, quan cada vegada més dones s'empoderen, s'organitzen i s'ajuden. Fins i tot diria que alguna cosa està canviant quan una nena es carrega de valor i amaga una gravadora al mitjó, conscient del seu dret a que la creguin i la protegeixin.

Des de l'Ajuntament de Barcelona posarem tota l'energia per empènyer i acompanyar aquest canvi des de baix, profund, de consciència, cap a una comunitat de dones valentes i empoderades i d'homes que ens vulguin i ens respectin valentes i empoderades. Treballarem perquè el maltractament sigui identificat, assenyalat, aïllat i condemnat per tots i totes. Perquè no hi hagi ni una dona més espantada, sola, humiliada, cridada, ferida, obligada, abusada... Perquè no hi hagi ni una dona menys per culpa del masclisme.

Sobre el blog

Aquest blog recull idees, pensaments i reflexions sobre el meu dia a dia com a alcaldessa de Barcelona.

Arxiu

2016
2017

abril 2017

octubre 2017

Compartiu aquest contingut