Uns pressupostos socials i de proximitat

4 març 2018

-

l'Ajuntament

Ahir es van aprovar de manera automàtica uns pressupostos que posen de nou el transport públic, l'habitatge, l'educació, la lluita contra la contaminació, la promoció econòmica i els barris al centre. En 2 anys Barcelona s'ha situat com la capital amb més inversió social de tot l'estat. I ho fem amb unes finances completament sanejades i situant el pagament a proveïdors per sota dels 30 dies.

Es podrien haver aprovat fa un mes però el PSC es va despenjar en l'últim moment pensant més en les eleccions de 2019 que en la ciutat. L'oposició ens va obligar a passar per una moció de confiança tot i que sabien que no serien capaços de posar-se d'acord per presentar un candidat ni un pressupost alternatiu amb avals suficients.

Podrien haver negociat si haguessin tingut voluntat per incidir en els pressupostos de la ciutat, pensant en el millor per a la gent. Però van escollir el regateig curt per desgastar el "govern de Colau". És absurd: voten contra uns pressupostos o contra un tramvia o contra una funerària pública pensant que així em desgasten, però a qui perjudiquen és a la ciutat, que necessita millor transport públic o enterraments més barats. Caldria reformar el sistema de partits perquè tots els càrrecs electes, tant si són al govern com a l'oposició, haguessin de retre comptes a la ciutadania abans que als interessos del seu partit.

Per part nostra seguirem oberts a grans acords de ciutat i treballant per posar a les persones en el centre de les nostres polítiques.

Sobre el blog

Aquest blog recull idees, pensaments i reflexions sobre el meu dia a dia com a alcaldessa de Barcelona.

Arxiu

2016
2017

abril 2017

octubre 2017

Compartiu aquest contingut