Vés al contingut

Coneix millor a l'alcaldessa

Biografia

Comparteix-ho

ADA COLAU BALLANO 

Alcaldessa de Barcelona

Ada Colau Ballano és la primera dona alcaldessa de la història de Barcelona. Ha dedicat gran part de la seva vida a l’activisme social i la defensa dels drets humans. L’any 2009 va impulsar la creació de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH). El 2014 va fundar Guanyem Barcelona (posteriorment Barcelona en Comú), una plataforma política ciutadana, que el 2015 va guanyar les eleccions municipals. El 2019 va ser reelegida alcaldessa de Barcelona. 

Des de l’Ajuntament ha donat prioritat a polítiques públiques centrades en la lluita contra les desigualtats, el dret a una habitatge digne, l’impuls d’un model més sostenible de ciutat i l’enfortiment de la participació ciutadana. També ha apostat per la regulació de l’impacte del turisme, per una economia diversificada, inclusiva i verda i pel reforç dels serveis públics. El feminisme, la reivindicació de la diversitat i la solidaritat també ocupen un espai central en les polítiques municipals. 

Les polítiques impulsades pel seu govern han rebut diferents premis i reconeixements. Destaquen, entre d’altres, el projecte Hotels Salut, finalista als Citys Nation Place Awards i guanyador del Responsible Tourism Awards en la categoria Community Support  (2020); els múltiples reconeixements de Nacions Unides a Barcelona Activa per les seves accions per combatre els efectes de la covid-19 (2020); la distinció amb el Segell Infoparticipa 19 a la transparència informativa (2020); el premi de l’European Responsible Housing Awards a les polítiques d’habitatge contra la gentrificació (2019), o el reconeixement a la gestió turística municipal en els premis World Responsible Tourism Awards (2018). 

A més de ser alcaldessa de Barcelona i presidenta de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), és enviada especial per a la relació de les ciutats amb Nacions Unides de Ciutats i Governs Locals Units (CGLU) i Vicepresidenta europea de la Comissió Directiva del C40, la principal xarxa mundial de ciutats que treballen per fer front a la crisi climàtica. 

 

També et pot interessar