Acord per un conveni col·lectiu del personal municipal més conciliador

Acord per un conveni col·lectiu del personal municipal més conciliador

20/07/2018 10:49

Municipal. Els treballadors i treballadores municipals recuperaran el poder adquisitiu perdut durant la crisi i tindran més flexibilitat horària.

El personal municipal disposarà en breu d’un nou conveni col·lectiu, vigent fins al 2020, que recupera el poder adquisitiu perdut durant la crisi, potencia la flexibilitat horària i garanteix la conciliació familiar. L’acord té l’aval de tots els sindicats majoritaris entre el funcionariat, UGT, CCOO i Sapol.

El nou conveni s’ajusta als criteris d’una gestió responsable de l’economia de la ciutat sense posar en risc l’estabilitat pressupostària del consistori i reforça l’estratègia del pla de recursos humans per a una gestió pública i directa de qualitat amb professionals qualificats i amb vocació de servei a la ciutadania.

Entre d’altres, el nou conveni potencia la flexibilitat laboral amb mesures com:

  • Ampliació del nombre d’hores recuperables de 60 a 80 per als pares i mares de fills menors de fins a 14 anys i/o amb familiars dependents a càrrec.
  • Increment d’una setmana del permís de paternitat (de cinc a sis).
  • Ampliació del període de jornada reduïda de 35 hores setmanals des de l’1 de maig al 30 de setembre i del 24 de desembre al primer dia laborable després de la festivitat del 6 de gener.
  • Reducció de la jornada al voltant del 3% en el cos de la Guàrdia Urbana i del 5% en el de Bombers.

El nou conveni suposa, també, una millora de 3 punts anuals en la retribució del personal municipal fins al 2020, que permet recuperar el poder adquisitiu perdut durant els anys de crisi.

Un pla per a un servei públic de qualitat 

El Pla de recursos humans 2016-2019 persegueix oferir un servei públic de qualitat i més pròxim a la ciutadania i als barris i reforçar l’equip municipal amb nous professionals, després de la descapitalització de talent produïda pels processos d’externalització dels darrers anys.

El pla inclou la convocatòria de borses de treball, una convocatòria d’oferta pública en funció de les baixes i jubilacions per aturar la reducció de treballadores i treballadors municipals i minimitzar l’interinitat, i accions per al desenvolupament professional del personal funcionari.

Compartiu aquest contingut