Colau conduirà la relació mundial de les ciutats amb les Nacions Unides

Colau conduirà la relació mundial de les ciutats amb les Nacions Unides

15/11/2019 19:08

Ajuntament. El congrés de la CGLU ha tingut lloc a la República de Sud-àfrica.

L’alcaldessa de Barcelona ha participat activament en la cimera de Ciutats i Governs Locals Units (CGLU), la xarxa mundial principal de ciutats, que ha tingut lloc a Durban, República de Sud-àfrica. Durant la clausura, Ada Colau ha estat designada enviada especial per a la relació de les ciutats amb les Nacions Unides els propers tres anys.

Amb aquesta designació es consolida el compromís del consistori amb l’estructura de direcció de la CGLU, alhora que se’n reforça el rol. A més, Barcelona es manté com a seu permanent de l’organització, que opera des del carrer d’Avinyó i que ja aplega més de 250.000 governs locals, metropolitans i regionals de 140 països.

En el congrés, que té lloc cada tres anys, han participat prop de tres mil representants. L’alcalde de la ciutat marroquina d’Al-Hoceima, Mohamed Boudra, ha estat escollit president de la CGLU. Tant Mohamed Boudra com Ada Colau han clausurat l’assemblea general i han destacat que la xarxa mundial de ciutats tanca el congrés unida i amb més capacitat d’incidir en l’agenda de reptes globals que tenen impacte en les ciutats.

L’alcaldessa ha reivindicat que els governs locals necessiten més competències i recursos i ha llançat un missatge de lleialtat i suport a la CGLU. També ha manifestat el seu compromís per treballar per enfortir la veu de les dones, ja que avui només representen el 20% del conjunt dels governs locals, regionals i metropolitans del món.

Compartiu aquest contingut