El Pla de barris començarà per l’eix Besòs amb l’objectiu de reduir-hi les desigualtats

El Pla de barris començarà per l’eix Besòs amb l’objectiu de reduir-hi les desigualtats

19/05/2016 13:33

Municipal. L’objectiu és actuar en més de quinze barris al llarg del mandat. L’Ajuntament destinarà 150 milions d’euros al desenvolupament del pla.

L’Ajuntament de Barcelona començarà el Pla de barris per tres àmbits situats a l’eix Besòs: la Trinitat Nova (Nou Barris), el Bon Pastor i Baró de Viver (Sant Andreu), i el Besòs i el Maresme (Sant Martí). El pla pretén reduir les desigualtats entre barris. Així ho ha explicat aquest dijous, 19 de maig, l’alcaldessa, Ada Colau, en un acte a l’Ajuntament de Barcelona al qual han estat convidats els representants de les principals entitats veïnals i socials dels tres barris i tots els grups municipals del consistori.

Colau ha recordat que el Pla de barris és “una de les prioritats del mandat”, i ha assenyalat: “No només és una eina poderosa per fer front al principal repte de la ciutat, que és la desigualtat, sinó que també és una enorme oportunitat per assajar una nova manera de treballar en què tothom pugui ser protagonista.” L’alcaldessa de Barcelona també ha remarcat: “No només estem parlant de fer equipaments o d’augmentar els ajuts puntuals per a necessitats concretes, sinó que estem parlant d’acompanyar el barri en la seva reactivació.”

El pla es presentarà com a mesura de govern en el Plenari del mes de maig. Les actuacions dels tres primers plans de barri es començaran aquest any abans de l’estiu, i a la tardor, s’iniciaran tres plans més, que tindran incidència en el territori de deu barris. L’objectiu és assolir més de quinze barris al llarg del mandat. L’Ajuntament de Barcelona destinarà 150 milions d’euros al seu desenvolupament.

Amb aquest projecte, que implica totes les àrees del consistori, es pretén abordar els problemes derivats de la concentració dels nivells de renda més baixos, els dèficits urbanístics més acusats o l’habitatge de qualitat més baixa de la ciutat de Barcelona. Es destinaran a cada barri, aproximadament, 10 milions d’euros, que s’aniran concretant després del procés participatiu amb els veïns.

El pla es marca com a objectius principals recuperar i impulsar l’activitat econòmica, fer front als dèficits urbanístics, establir accions d’atenció i millora de les condicions de vida de la població, apoderar els veïns i modificar formes de treball de l’Administració pública. Per desenvolupar-lo, s’ha dissenyat tot un procés per a la implicació dels veïns, així com del teixit associatiu local.

Presentació als barris 

Aquest mateix dijous a la tarda s’han produït unes trobades amb els veïns del Bon Pastor i Baró de Viver (Sant Andreu) i  amb els veïns del Besòs i el Maresme (Sant Martí) per explicar-los les línies estratègiques que definiran el Pla de Barris, en aquestes primeres zones on s’implementarà.

S’hi han presentat les línies mestres del projecte, i s’han detallat els resultats de la diagnosi que s’ha elaborat dels barris respectius per poder desenvolupar el Pla de Barris. Posteriorment els veïns han pres la paraula per fer preguntes i comentaris.

 

 

Compartiu aquest contingut