El pregó de Santa Eulàlia és dels nens i les nenes

El pregó de Santa Eulàlia és dels nens i les nenes

20/11/2017 16:17

Santa EulAi??lia. Més de nou-cents infants de diferents escoles de la ciutat han rebut l’encàrrec de l’alcaldessa per escriure el pregó de les Festes de Santa Eulàlia.

Un any més, els infants de la ciutat seran els encarregats de preparar el pregó de la Festa Major de Santa Eulàlia. És un encàrrec personal de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que avui s'ha dirigit a gairebé un miler d'alumnes que donaran forma al pregó conjuntament.

Aquest any, el dret al joc i l’esbarjo esdevindrà la idea central del text, perquè els infants reflexionin sobre com juguen, a què juguen i amb qui comparteixen el joc. Amb aquesta premissa, els grups escolars que hi participen iniciaran un treball conjunt entorn del coneixement dels drets i deures dels infants i, un cop el posin en comú, culminarà en un pregó molt especial que donarà el tret d’inici de les Festes de Santa Eulàlia.

L’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, ha destacat la importància del treball en equip i de la tasca que se’ls encomana a aquests infants i els ha dit: “No és tan sols un pregó, ens prendrem molt seriosament allò que ens expliqueu per intentar fer de Barcelona una ciutat més bonica, amable i justa.”

El pregó és una activitat fomentada pel Departament de Promoció de la Infància de l’Ajuntament de Barcelona, que dona veu als infants de primària perquè opinin i facin propostes per millorar la ciutat. En l’activitat participen nens i nenes de tercer, quart i cinquè de primària, que d’aquesta manera s’endinsen en el funcionament de les institucions públiques.

Compartiu aquest contingut