Esforç conjunt entre les administracions per combatre d’arrel els furts i els robatoris

Esforç conjunt entre les administracions per combatre d’arrel els furts i els robatoris

19/07/2019 17:40

Seguretat i prevenció. En la primera Junta Local de Seguretat del mandat també s’ha establert el compromís de reobrir l’oficina de denúncies de la plaça de Catalunya.

En la primera Junta Local de Seguretat de Barcelona del mandat s’han establert diversos acords i compromisos: els furts i els robatoris, que són el principal problema de seguretat a la ciutat, es combatran amb més agents al carrer i un front comú entre l’Ajuntament i la Generalitat per impulsar una reforma legislativa perquè la reincidència torni a ser un agreujant i es pugui distingir els lladres ocasionals dels grups organitzats. D’altra banda, els Mossos i la Guàrdia Urbana treballaran conjuntament a l’oficina de denúncies de la plaça de Catalunya, que es reobrirà pròximament.

VÍDEO. Ada Colau: “Cal una reforma legislativa que reculli el tema de la reincidència, que es distingeixi entre un petit lladre ocasional i el que són autèntics grups organitzats professionals que es passen el dia robant i que creen la situació d’alarma a la ciutat.”

L’alcaldessa, Ada Colau, ha presidit la reunió de la Junta Local de Seguretat, la primera del mandat, a la qual han assistit el conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, i el tinent d’alcaldia de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle.

La trobada ha servit per establir les directrius en matèria de seguretat i prevenció a la ciutat. En aquest sentit, una de les prioritats és impulsar una reforma legislativa que reculli la reincidència com a agreujant en els furts i els robatoris amb intimidació, que representen més del 90% dels delictes que es registren a la ciutat, sobretot al centre.

Prendre en consideració la reincidència ha de permetre distingir entre els furts petits de lladres ocasionals i els grups organitzats professionals.

Reobertura de l’oficina de denúncies de la plaça de Catalunya

Per oferir una atenció més directa a la ciutadania i les persones visitants s’ha anunciat que es reobrirà l’oficina de denúncies de la plaça de Catalunya, que els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana gestionaran de manera conjunta.

Tot i l’increment dels delictes, tant l’alcaldessa com el conseller han destacat que també s’han incrementat la tasca policial, el nombre d’efectius i el nombre de detencions. A més de la incorporació a la Guàrdia Urbana de 139 agents de la 91a promoció el 27 de juny d’aquest any, s’està executant l’oferta pública de 233 places d’agents en torn obert i 60 més pel procediment interadministratiu.

Durant el darrer mandat es van convocar 600 places noves de policia local, a les quals s’afegiran les 1.000 places noves previstes en l’acord de govern signat per BComú i el PSC per a aquest mandat.

Pel que fa a la policia autonòmica, la Generalitat ha anunciat que destinarà 320 mossos a Barcelona i que es farà un pla específic per garantir la seguretat de la ciutat amb la participació de l’Ajuntament i dels departaments de Benestar Social, Justícia i Territori.

 

Compartiu aquest contingut