La implantació del Pla de recursos humans, en marxa

La implantació del Pla de recursos humans, en marxa

30/04/2016 10:10

Ocupació. L’Ajuntament preveu convocar un total de divuit borses de treball que generaran fins a 1.900 llocs d'ocupació al llarg del mandat.

La primera de les divuit borses de treball que l’Ajuntament preveu convocar al llarg del mandat 2015-2019 té lloc avui. Prop de 8.300 aspirants s’han presentat a les proves de selecció per a unes 300 places d’auxiliar administratiu. Aquestes noves incorporacions seran les primeres de les prop de 1.000 que ampliaran la plantilla municipal, juntament amb uns 900 llocs per reemplaçar baixes i jubilacions.

Els aspirants a aconseguir una d’aquestes places d’auxiliar administratiu se sotmetran a un total de cinc proves de caràcter obligatori i eliminatori que n’avaluaran les aptituds o els coneixements d’idiomes, entre altres.

El Govern municipal obrirà, dins el marc del Pla de recursos humans, fins a disset convocatòries més durant els anys 2016 i 2017. Aquestes seleccions suposaran un augment de fins a 1.000 persones en la plantilla municipal amb perfils diversos: auxiliars administratius, tècnics en treballs socials o en escoles bressol, tècnics superiors d’art i història o enginyers, entre altres.

A més, s’ofertaran també prop de 975 places per cobrir baixes i jubilacions de Bombers, Guàrdia Urbana, categories tècniques majoritàries i treballadors de Parcs i Jardins. El regidor de Presidència i Territori, Eloi Badia, ha explicat que es tracta d’un pla per frenar el minvament sostingut de la plantilla de treballadors públics que s’ha portat a terme en els darrers anys.

Per a fer efectiu aquest Pla de recursos humans, la Comissió de Govern va aprovar una nova definició de serveis essencials, incloent-hi per primera vegada els serveis socials, les escoles bressol, l’habitatge o els serveis de manteniment de la ciutat, entre altres.

Compartiu aquest contingut